CommBank разработва блокчейн пазар, който да подпомага биоразнообразието

В патньорство с BioDiversity Solutions Australia (BDS), Commonwealth Bank of Australia (CommBank) разработи блокчейн пазар, за който банката твърди че може да подкрепи устойчивото развитие и да насърчи собствениците на парцели да опазват околната среда.

Платформата-прототип ползва дигитално токени наречени Bio Tokens за да улесни търговията с кредити отпуснати по Схемата за компенсация за биологичното разнообразие на правителство на Нови Южен Уелс.

Собствениците на земя, които искат за постоянно да са част от схемите за опазване на биоразнообразието, имат на разположение тези кредити, като компенсация тъй като не се правят строежи на парцелите, които притежават, CommBank обяви на 21 август сряда.

Четете още: Блокчейн увеличава продажбите на продукти, сподели френския гигант за търговия на дребно Карфур

Затова има нужда от прозрачен пазар за търговия с кредитите за биоразнообразие помежду участниците в схемата, докато други страни, като природозащитни организации и държавни агенции, могат да закупуват кредитите като инвестиция, добави банката.

Четете още: Криптовалутите решават „важен социален проблем“ според Президента на Федералния резерв

BioToke-ните могат да бъдат програмирани да следват сложни правила и да се управляват автоматично, каза Sophie Gilder, която отговаря за експерименталните дейности с блокчейн търговия, изкуствен интелект и развиващи се технологии. Сделките за покупко-продажба също са прозрачни и се извършват в реално време, добави тя.

Изпълнителният директо на BioDiversity Solutions Australia, Rod Barnaby, обясни, че „Разработването на дигитален пазар е част от по-голям проект, върху който работим с други заинтересовани от Схемата за компенсация за биологичното разнообразие на правителство на Нови Южен Уелс. Идеята ни беше да помогнем за опазването на екосистеми като в същото време се осигурява алтернативен източник на доходи за собствениците на парцели, които са поощрени за това, че запазват биоразнообразието на територията на собствеността си. “

Четете още: Walmart Китай използва VeChainThor Блокчейн, за да гарантира безопасността на храните

До момента, не съществува прозрачен пазар, който да позволява на строителите и собствениците на земя да търгуват с кредити за биоразнообразие.

Barnaby каза, че сега BDS и CommBank търсят партньори, които да помогнат за пускането на платформата както и да предложат други случай, в които да се ползва технологията на активи в токени.

Източник

Leave a Reply