Блокчейн увеличава продажбите на продукти, сподели френския гигант за търговия на дребно Карфур

Carrefour SA, една от най-големите вериги хипермаркети в света, заяви, че приемането на технологията Блокчейн увеличава продажбите.

Гигантът за търговия на дребно с годишни приходи от 77 милиарда евро използва технологията за проследяване на продукцията, месото и млякото от фермите директно до магазините си.

Карфур залага на Блокчейн

Главният изпълнителен директор на Carrefour SA заяви в понеделник, че приемането на Блокчейн технологията е довело до значително увеличение на продажбите. Компанията използва разпределена система от книги, за да позволи на клиентите да видят точно кога продуктите са били събрани или опаковани. Системата също така предоставя информация дали продуктите произхождат от ГМО или са произведени с антибиотици или пестициди.

Четете още: Вие сте това, което ядете: мястото на Блокчейн в бъдещето на храните

Компанията твърди, че системата позволява на клиентите да вземат по-интелигентни решения и в резултат да увеличи продажбите. Понастоящем мултинационалната търговска верига има информация за повече от 20 артикула, съхранявани в системата на блокчейн, включително яйца, сурово мляко, свинско месо, сирена. Търговецът планира да разшири своята система, за да включи още 100 продукта до края на годината.

Продуктовият мениджър на Карфур каза пред Ройтерс, че се опитва да създаде „ореолен ефект“ за потребителите. Целта е да се използва Блокчейн, за да накара повече клиенти да се доверят на веригата за търговия на дребно. Като е прозрачна за това откъде идва храната им, тя е видяла, че потребителите са по-склонни да купуват продуктите на Карфур.

Четете още: Какво е Блокчейн?

В момента Карфур работи в повече от 30 страни в Европа с над 12 300 магазини за самообслужване. Това го прави една от най-големите вериги хипермаркети в света.

Симбиозна верига за Блокчейн доставки

Карфур е само един от многото гиганти за търговия на дребно, които се опитват да привлекат блокчейн технологиите за намаляване на разходите и подобряване на продажбите. Въпреки това, той е сред първите, които говорят за открит успех в използването на технологията. В резултат на това потребителите, които активно търсят органични и етични продукти, все повече се доверяват на Карфур.

Запознайте се с Койнбейз тук

Процесът е лесен. Потребителите могат да сканират QR код за даден елемент и да получат достъп до информацията, съхранявана в разпределената система на Карфур. Наличната информация включва датата на прибиране на реколтата, мястото, където е прибрана, и кога е била опакована. Съвети как да се подготви закупената храна също се съхранява в системата, базирана на Блокчейн.

Разбира се, Карфур казва, че все още има достатъчно място за разширяване. Някои земеделски стопани все още не желаят да споделят твърде много информация, но като цяло пилотният опит е бил огромен успех. Фактът, че Блокчейн увеличава продажбите може да спомогне за тяхното убеждаване.

Карфур казва, че планира да разшири своята система, базирана на Блокчейн, за да включи и нехранителни стоки. Облекло, например, скоро ще бъде добавено. Многонационалната верига също така заяви, че все още експериментира с това как да предоставя информация за продукта без да използва QR код.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

2 Replies to “Блокчейн увеличава продажбите на продукти, сподели френския гигант за търговия на дребно Карфур

Leave a Reply