Много институции очакват пазарна капитализация от 2 трилиона долара преди да влязат в Крипто

eToro заяви, че капитализацията на крипто-пазара трябва да се удвои, преди институционалният капитал да се присъедини масово.

Ново проучване разкрива три ключови фактора, които все още пречат на институционалните предприятия да инвестират на пазара на криптовалути.

Крипто-пазара не е готов за институционалните инвеститори

eToro публикува нов доклад за изследване, оценяващ какво е необходимо, преди институционалните инвеститори да се присъединят към индустрията за криптовалута. Една от основните пречки, подчертани в проучването, е липсата на достатъчна пазарна капитализация.

Въпреки че наскоро крипто пазарът попадна в заглавията, след като надвиши $ 1 трилион за първи път за краткото си съществуване, тази сума трябва да се удвои, за да привлече повече хора с нетна стойност.

Настоящата регулаторна рамка също представлява заплаха за по-широкото приемане. Това влияе на растежа на пазара към инфраструктура и стандарти на ниво предприятие, като се има предвид ограничения достъп до кредитни линии за тези, които искат да допринесат за екосистемата на блокчейн.

Томер Нив, ръководител на бизнес развитието в eToroX вярва, че нова вълна от институционален капитал би заляла пространството, след като се постигне по-голяма регулаторна яснота. След като това стане, зараждащата се инфраструктура ще намери необходимото финансиране, за да продължи да расте.

„Трябва да се направи повече от гледна точка на пазарната инфраструктура, за да накара тази група инвеститори да се чувстват комфортно да се присъединят към криптосистемата… Само чрез разширяване на условията за игра и улесняване на по-голямо участие крипто ще достигне и поддържа пазарна капитализация от 2 трилиона долара и нагоре“ – каза Нив.

Impact of High Volatility on Institutional Participation by eToro
Влияние на голямата нестабилност върху институционалното участие от eToro

Докладът също така отбелязва, че институционалните играчи се чувстват обременени от сложността и рисковете от съхранението на частни ключове. Вместо това те предпочитат реномирани фондове и крипто ETF, за да се справят с тези проблеми със сигурността, правейки влизането си по-гладко.

Големите институции се интересуват само от Биткойн, казва изпълнителният директор на NYDIG

Въпреки че покупките на биткойни от Grayscale през последните няколко седмици показват скок на интерес от страна на институционалните инвеститори, търсенето ще бъде повишено от корпоративни инфраструктурни решения като FIX API, според Нив.

Значителна корекция на цените от настоящите нива, която изтласква BTC под 25 000 долара, също може да помогне за привличането на вниманието на „големите банки от първи ред и индивидуалните инвеститори“.

С навлизането на Биткойн в нова коригираща фаза и Държавният банков съвет на Уайоминг, който дава на Avanti зелена светлина за стартиране на втората криптовалутна банка в Америка, може да е въпрос на време криптовалутният пазар да представи правилните условия за институционални инвеститори да скочат в него.

Източник

Leave a Reply