Анализатори на веригата установяват, че още китове купуват Биткойн на промоция

Водещ верижен анализатор посочва, че китовете купуват още BTC след падането на цените.

Биткойнът е изправен пред нова значителна корекция, достигаща нивото от 30 000 долара. Пазарните данни обаче показват, че днешното понижение на BTC може да бележи местното дъно, преди биковите действия да започнат отново.

Биткойн китове купуват евтино

Падението на Биткойн продължава, като водещата криптовалута падна с 11,8% днес, и достигна до минимума от 31 000 долара.

Тласъкът на Етериум към нов рекорд и стимулите за трилиони долари от администрацията на Байдън активизираха бичи действия за Биткойн в началото на седмицата, като цената на BTC се вдигна до над $ 37 800 в понеделник.

Но днес изглежда, че биковете са се поддали на изтощение.

Етериум потъна едновременно с Биткойн, губейки 13,8% от цената си на отваряне от 1375 $ до минимума от 1180 $.

BTC usd chart cb
BTC / USD дневна графика в Койнбейз. Източник: TradingView

Данните за трансфер на биткойни обаче показват, че китовете купуват при този спад.

Според Уили Ву, водещ анализатор на веригата, броят на Биткойн адресите с над 1000 BTC на стойност над 300 милиона долара днес се е увеличил. Подобна тенденция беше забелязана и по време на последния спад.

Ву пише: „Виждам повече китове да идват при това потапяне.“

bitcoin supply crunch
Изменение в ликвидността на Биткойн. Източник: Туитър

Решителна корекция за Биткойн

Отношението на изразходваната печалба (SOPR), индикатор за силно задържане във веригата, е достигнало нивото на нулиране. Показателят измерва съотношението на цените на BTC в момента на изтегляне от портфейлите към цената му, когато той се депозира.

Президентът Байдън замрази предложените от FinCEN регулации за крипто портфейлите

Съотношението се върти около 1, което показва, че средният притежател на биткойн е достигнал цената си на нулева печалба. Съотношението SOPR предполага, че нивото е около 30 000 долара. В биков тренд показателят отскача над този пивот, тъй като инвеститорите отказват да продават на загуба.

bitcoin strong hand indicator

Корекциите на цените са неизбежни или по-скоро необходими на прегрял пазар. Освен това корекциите са характерни за дългосрочните бичи Биткойн пазари, докато нетният резултат е възходящ.

През последните 12 часа дълги поръчки за Биткойн на стойност 440 милиона долара бяха ликвидирани. Обикновено, когато много търговци заемат свръхподсилени позиции, ликвидациите на BTC надхвърлят 1 милиард долара. Възможно е пазарите да видят по-нататъшен спад и да се насочат към ликвидации при цена под 30 000 долара.

Предишните минимуми от $ 30 150 и $ 27 600 ще действат като подкрепа за биковете.

Източник

Leave a Reply