Банката на Тетер потвърди, че стабилната монета е напълно подкрепена от резерви

„Всеки Тетер е подкрепен от резерв и този резерв е повече от това, което е в обращение“, заяви Грегъри Пепин, заместник изпълнителен директор на банка Deltec в подкаст в петък.

Базираната на Бахамските острови банка на Тетер Deltec заяви в петък, че стабилната монета на компанията е изцяло обезпечена с резерви, омаловажавайки възраждащите се страхове за целостта на криптовалутата.

„Всеки Тетер е подкрепен от резерв и този резерв е повече от това, което е в обращение“, каза Грегъри Пепин, заместник изпълнителен директор на банка Deltec, по повод последния епизод на Unchained Podcast с домакин журналистката Лора Шин „Можем да го видим от първа ръка, така че мога да го потвърдя.“

Tether Ltd., компанията, която стои зад Тетерския (USDT) стейбълкойн (монета, която има стойност, свързана с щатския долар на база 1:1), отдавна е обвинявана в липса на прозрачност относно поддръжката на монетата. Всъщност адвокат на Тетер каза, че през 2019 г. всеки USDT е бил само около 74%, подкрепен от фиатен еквивалент.

Пазарната капитализация на USDT се е увеличила от 4 млрд. долара до удивителните 24 млрд. долара през последните 12 месеца. Според статистиките на своя уебсайт резервите включват „традиционна валута и парични еквиваленти и понякога може да включва други активи и вземания от заеми, предоставени от Тетер на трети страни, които могат да включват свързани лица“.

Страховете за недостиг на подкрепа се появиха миналата седмица, след като публикация на Medium посочи несъответствието между обема монетите Тетер, издадени през деветте месеца до септември 2020 г. и средствата, държани в базираните на Бахамите банки, като доказателство за огромен недостиг на резерви.

Американският федерален регулатор потвърди, че банките могат да извършват плащания с помощта на стабилни монети

„Нямаше достатъчно долари във всички местни банки на Бахамите, които да подкрепят Тетерите, които се предлагаха на крипто пазара“, се посочва в анонимно написаната публикация, позовавайки се на данни на централната банка на Бахамите.

Пепин обаче опроверга това твърдение заявявайки, че Deltec не е местна банка и няма лиценз за упълномощен дилър, който е необходим за държане на бахамски долари в брой и депозити.

„Не можем да приемаме местни клиенти и не можем да държим бахамски долари. Така че този доклад всъщност не е от значение“, каза Пепин на Шин. „И всъщност, ако [авторът на публикацията] положи малко усилия, за да разгледа малко размера на бахамския пазар на банкиране, [те] щяха да разберат, че цялата маса на банките има активи от около 200 милиарда долара, Аз вярвам. И ние сме част от това.“

Пепин също така даде яснота относно неотдавнашното потвърждение от банката за покупки на биткойни за клиенти, което предизвика слухове, че се прави от името на Тетер. И банката, и Тетер отрекоха това миналата седмица.

„Имаме много компетентен и уважаван инвестиционен екип. И като част от своето портфолио обучение за клиенти, те всъщност направиха преразпределяне в Биткойн от името на тези клиенти“ каза Пепин отбелязвайки, че клиентите на 50-годишната банка варират от мениджъри на активи до хора с високи нетни запаси.

Източник

Leave a Reply