ИТ филиалът на LG използва техниката за разпознаване на лица за плащания с цифрова валута

LG CNS сега тества технология за разпознаване на лица, базирана на изкуствен интелект, за извършване на плащания с цифрова валута.

Филиалът на ИТ услугите на LG Corporation сега тества технологията за разпознаване на лица, базирана на изкуствен интелект, която позволява на потребителите да извършват плащания, използвайки цифрова валута.

LG CNS използва служителите си за тестване на новата услуга за разпознаване на лица, съобщи IT Times на 23 април. Платформата включва AI (изкуствен интелект), блокчейн и облачни технологии. След като идентифицира служител, системата им позволява автоматично да плащат за услуги и продукти в корпоративния ресторант с предварително регистрирана обща валута, базирана на блокчейн.

Lee Joon-won, мениджър на решения за развитие на бизнеса в LG CNS, заяви: „Очаква се, обществената валута, базирана на блокчейн, да се използва от много повече хора, тъй като става по-удобна, когато се срещне с AI. Напоследък се прилагат технологии без „лице в лице“, блокчейн, който увеличава надеждността на транзакциите, ще се използва по-масово. „

Четете още: Създава ли Reddit система за бакшиши, базирана на блокчейн?

Големите планове на LG CNS за блокчейн

LG CNS експериментира със системата от март, но това не е единственото решение на базата на блокчейн, което компанията е разработила. Миналия юли компанията разкри планове за внедряване на блокчейн, за да насърчи прозрачността на веригата за доставки на обяд в училищни кафенета.

Данните за блокчейн бяха зададени да включват информация за производството, обработката, дистрибуцията, придобиването и потреблението на продуктите – всички те се записват в блокчейн и са публично достъпни.

През ноември миналата година LG CNS си партнира с дъщерното дружество за блокчейн на интернет доставчика Kakao, за да разработят взаимно съвместима инфраструктура. „Ще разрушим съществуващите граници между частните и публичните блокчейни чрез това партньорство и ще комбинираме силните си страни за нови бизнес възможности“, представител на LG сподели плановете на компанията по това време.

Съмнителен подход?

Такъв подход може да изглежда удобен, особено тъй като не изисква ненужен контакт между устройства и хора по време на продължаващата пандемия на Коронавирус. Това обаче може да предизвика някои опасения.

Трент Лапински, хакер и технологичен ръководител, преди това писа, че с няколко промени на кода, блокчейн може да се подправи от авторитарите за изграждане на системи за поробване на социални кредити. Съчетан с 5G, напредък в технологията за наблюдение, автономни дронове, системи за разпознаване на лица и изкуствен интелект, блокчейн може да се използва като основна инфраструктура за смазване на личния живот и свободата веднъж завинаги.

Източник

Leave a Reply