Борещата се Швейцарска Crypto Valley търси помощ от правителството

Швейцарската „crypto valley” е в преговори с федералното правителство за създаване на фонд от 100 милиона швейцарски франка (102,7 милиона долара) за подпомагане на финтех компаниите.

Швейцарската „crypto valley“, благоприятен за финтех регион близо до Цюрих, търси фонд от 100 милиона швейцарски франка (102,7 милиона долара) от федералното правителство. Този фонд е отпуснат за спасяване на проблемните финтех компании, според доклад на Bloomberg от 26 април.

Кантоналният финансов директор Хайнц Таенлер каза, че фондът ще се състои от частни инвестиции, вноски от местните власти и федерални гаранции.

Четете още: Предполага се, че приложението за търгуване с криптовалути Robinhood търси $ 250 милиона след неуспехите през март

Финтех стартъпите се борят

Благоприятното законодателство и иновациите превърнаха Швейцария в привлекателно място за блокчейн стартъпи. В момента обаче не се очаква по-голямата част от тези биткойн и блокчейн фирми да преживеят пандемията, тъй като инвеститорите в частен капитал изтеглят финансирането си. Докладът добавя, че:

„От 50-те най-големи компании, работещи в региона, само половината заявиха в проучване, че ще го оцелеят през следващите 12 месеца при сегашните условия.“

Швейцарското правителство обяви по-рано тази седмица, че ще предостави 154 милиона франка кредитни гаранции за стартиращи компании, но това ще се окаже недостатъчно, каза Таенлер.

Много стартиращите компании не генерират достатъчно приходи, за да се класират за банкови заеми съгласно пакета за помощ на федералното правителство за COVID-19.

Както Cointelegraph съобщи по-рано, COVID-19 оказа огромно влияние върху местната крипто екосистема на Valley.

Източник

Leave a Reply