А1 ще тества криптовалутни плащания за вътрешните си локации

Навлизането на криптовалутите в обръщението се разширява.  Към него се обръщат и „стари“ компании, които отдавна работят в своите сектори.  Последният пример е от Австрия.

Създаденият през 1881 г. гигант за мобилни услуги А1 въвежда криптовалутите за разплащане при вътрешните си локации. Засега, проектът  е пилотен.  Но  от  А1 пристъпват  към него с увереност.   За да си обясним мащаба на промята, ще добавим, че компанията А1  обслужва около 82 на сто от потребителите на пазара на мобилни услуги в Австрия.  Новината съобщи австрийският сайт за технически новини  “Futurezone”  Засега вътрешните локации са седем, но както казва представителят на  А1 Маркус Шнейдер  «Кешът е дисконтиран модел».

«С нашата пилотна операция в магазините «А1» ще тестваме търсенето и приемането на цифрова валута в Австрия.» – добавя той.  От края на август програмата ще бъде домакин  и на плащания за Alipay и  за WeChatPay, китайски и хонконски компании за разплащания.

Четете още: Епъл прегръща Биткойн – добавя ฿ към набора си от икони

Криптовалутите, на които разчитат в момента от А1, са Dash, еthereum,  litecoin,  stellar и XRP.  «Futurezone» твърди, че А1 е партньор по проекта и с банковите решения Salamantex, Ingenico и Concardis.  Подобно на други популярни решения за разплащане, колебанията на цените ще се усвояват чрез архитектурата на банковите решения.

Освен австрийските граждани, клиенти на А1,  проектът  е насочен и към  туристите на страната, ползващи услугите на А1.

Ще припомним, че  в началото на  2018 г. Австрия обсъждаше реакцията си относно криптовалутите и искаше да има повече доверие и сигурност в криптовалутите, както и те да не бъдат  третирани  като форма на финансов тероризъм или пране на пари. Изглежда на фона на тези детайли и на действието на пазарите , стъпката на А1 е правилна.  Остава да реагират клиентите и отново пазарите.

Четете още: Епъл прегръща Биткойн – добавя ฿ към набора си от икони

Източник

One Reply to “А1 ще тества криптовалутни плащания за вътрешните си локации”

Leave a Reply