Епъл прегръща Биткойн – добавя ฿ към набора си от икони

Епъл прегръща Биткойн и най-накрая го призна чрез добавяне на неговия символ към новия си набор от икони. Изглежда, че движението за масово приемане най-сетне набира скорост.

В Епъл бяха безкрайно бавни при признаването на Биткойн

Ако Епъл е животно в биткойнското царство, той би бил ленивец. Придвижи се с неразбиращо се бавно темпо, за да се присъедини към криптовалутната революция и вместо това да прекъсне собствената си ужасяваща индустрия с кредитни карти Apple Card.

Четете още: Какво е Биткойн?

Apple Card е продукт, на който липсват иновациите и използва Goldman Sachs за банковата страна и Mastercard за плащанията. Най-„пробивната“ функция, която Епъл може да предложи, са цените:

Сред най-ниските в индустрията

Предлагайки на поколението смартфон-потребители хардуерен горещ портфейл, компанията изглежда е загубила своя път. Въпреки това, най-бавният бозайник в света може би реагира на естествения зов за чифтосване, като най-накрая добавя символа ฿ към най-новия си набор от икони.

ОК, този последен ход може все още да не е достатъчен в общността на Биткойн. Но това, което може да изглежда като една малка стъпка за една икона, може просто да бъде част от огромния скок за човечеството.

Запознайте се с Койнбейз тук

И така, означава ли това, че Епъл хвърля всичко за Биткойна?

Не точно. Все още не. Докато неотдавнашното й подаване на патенти до SEC беше избягнало за кратко Блокчейн технологията, то далеч не беше боен вик.

Подаването на „Обобщение на ангажимента на Епъл за отговорно снабдяване“ се съсредоточава повече върху непрекъснатите усилия на Епъл да бъде етична компания, отколкото цялостното му възприемане на блокчейн.

Четете още: Щатският долар е загубил 99.99% от стойността си спрямо Биткойн

Вчера обаче компанията обяви плановете си да пусне новия си Mac Pro с начална цена от $ 6,000 (с възходяща цена от потенциално $ 45,000). Дали това ново допълнение към колекцията Pro ще вдигне Епъл на крака, остава да се види.

Apple Mac Pro 2019

Въпреки това, може би способността му да се удвоява може да спечели някои сърца и умове. В края на краищата, винаги е удобно да намерите допълнителни приложения за вашето важно електронно оборудване, като например отваряне на бирени бутилки с ъгъла на лаптопа си или разнасяне на кулинарни изкушения с вашата охладителна система.

Какво трябва още на Биткойн?

Епъл прегръща Биткойн, но това не е първия гигант, който се обръща към криптовалутите. Bitcoinist съобщи миналата седмица, че Майкрософт е добавила Биткойн като валутна опция в своята програма Excel. Отново, още една малка, но значима стъпка в приемането на първата в света криптовалута от масите. В края на краищата, може да сте заменили MSOffice преди известно време, но той все още има 1.2 милиарда потребители.

Четете още: Експерт: Биткойн е алтернатива, американския долар е балон

Новината за Фейсбук, която стартира собствената си криптовалута и най-голямата софтуерна компания в света, която изгражда система за цифрово идентифициране на блоковата верига Биткойн, може да изглежда като по-голямо развитие. Но да не забравяме силата на разпознаването на марката.

Тъй като все повече и повече знаменитости и компании с масивни потребителски бази започват да се присъединяват към разговора за Биткойн, вече е само въпрос на време, преди той да стане неразделна част от ежедневния ни речник – и живота.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Епъл прегръща Биткойн – добавя ฿ към набора си от икони”

Leave a Reply