Еврокомисията взе Либра на мушка, цените на криптовалутите падат

Цените на криптовалутите паднаха в Азия след като регулаторите започнаха разследване на криптовалутата, въведена от Фейсбук – Libra.

Bitcoin падна с 4.3% до стойност $10,340.2, Ethereum – с 3,8%, докато XRP и Litecoin паднаха с 3,9 % и 2,2 % съответно.

Това се случи след като от Блумбърг съобщиха, че Еврокомисията разследва Фейсбук за потенциални антиконкурентни практики и че е взела Либра на мушка.

Регулаторите разглеждат „възможните конкурентни ограничения“ при обмена на информация, както и при боравенето с потребителски данни в този сравнително нов проект, който Фейсбук започна преди два месеца.

Четете още: Libra на Фейсбук взема от Биткойн и Етериум за да стане „Най-добрата от всички светове“

Статията отбелязва също, че Европейската комисия разследва още дали социалната мрежа-гигант не се възползва от размера си, за да „смачка конкуренцията“.

Междувременно, Фейсбук бе замесен в търговската война между САЩ и Китай, след като държавният вестник „Чайна дейли“ обвини компанията, че блокира профили, за които се смята, че са свързани с правителствената кампания срещу продължаващите протести в Хонконг. Китайците „имат право да изразят мнението си“, се посочва във вестника.

От Фейсбук оправдаха решението си за блокиране на акаунтите като посочиха, че „непрекъснато се стараят да откриват и прекъсват всяка подривна дейност, тъй като не желаят услугите им да се използват с цел манипулиране на хората“.

Източник:

One Reply to “Еврокомисията взе Либра на мушка, цените на криптовалутите падат”

Leave a Reply