Samsung продължава да подкрепя криптовалутите с нов ключов продукт

При представянето на новия Samsung Galaxy S20, Samsung обяви, че защитната система на телефона включва „сигурен прцесо, който да защити Вашия ПИН, Вашата парола и Вашия блокчейн ключ – Blockchain Private Key.“

Новият S20 предлага по-добра работа на батерията, прави по-добри снимки и пояснението за паролите означава, че новият модел на Samsung ще предлага опции за съхранение на криптовалути, както и предишните модели.

Всички модели от S20 гамата ще предлагат възможността за лична крипто ключ. За пръв път Samsung добави тази опция през март 2018 г. когато добави и портфейл (wallet device) към тогавашният най-нов модел Galaxy S10. Юли 2018 г. Samsung добави и инструменти за разработки (developer kit) и така позволи на трети страни да създават децентрализирани апликации (dApps), които да работят на телефона. Една такава апликация, примерно, позволява на потребителите да плащат за стоки и услуги в налична криптовалута като сканират QR кода на търговеца.

Четете още: Криптовалутата в светлината на информационния поток

В началото, портфейлът поддържаше само Etherium и ER20 токени, но през септември 2018 г. Samsung започна да поддържа и биткойн; през октомври 2018 г. добави и TRON.

В началото крипто опциите се предлагаха само за S10 моделите, но през май 2019 г. Samsung каза, че иска да предлага крипто опциите и с по-евтините модели телефони.

S20 гамата се очаква да се появи на пазара на 6 март 2020 г.

Източник

Leave a Reply