MicroStrategy пощуря – купи още 29,646 Биткойна и вече има повече BTC от правителството на САЩ

Майкъл Сейлър съобщи за покупка на биткойни за още 650 милиона доларо покупка при спада в цените през уикенда.

Компанията за бизнес разузнаване MicroStrategy добави към запасите си от биткойн (BTC) с покупка на 29 646 BTC за общо 650 милиона долара, средно около 21 925 долара за Биткойн.

Изпълнителният директор Майкъл Сайлър публикува новината в туитър веднага след спада на цената до 22 247 долара, въпреки че не е ясно дали придобиването съвпада с това събитие.

MicroStrategy обяви намерението си да купи още биткойни по-рано този месец с продажба на дългови ценни книжа на стойност 400 милиона долара за набиране на средства за покупката. Продажбата на облигации в крайна сметка донесе 650 милиона долара, които сега са използвани за закупуване на Биткойн, както беше обещано.

Сега компанията държи общо 70 470 BTC, закупени на средна цена за Биткойн от 15 964 долара. Това го прави петият по големина индивидуален притежател на Биткойн, с едно място пред правителството на САЩ, което според съобщенията притежава 69 420 BTC.

Deutsche Bank заяви, че инвеститорите все повече предпочитат Биткойн пред златото като хедж срещу инфлация

MicroStrategy стартира своето Биткойн пътуване през август с покупка на 21 000 BTC за 250 милиона долара. По това време компанията заяви, че нейното намерение е да приеме Биткойн като основна резервна валута като хедж срещу инфлацията на щатския долар.

Това беше последвано от по-нататъшни покупки, включително придобиване на 425 милиона щатски долара през септември, които бяха извършени чрез Coinbase.

Съвсем наскоро Сайлър насърчи колегата си милиардер Илон Мъск да последва неговия пример и да използва BTC, за да замени щатския долар като основна резервна валута на Тесла. Това би насърчило други фирми от S&P 500 да последват примера им, аргументира се Сейлър, обогатявайки ползите от преместването.

Източник

Leave a Reply