Dash пуска първата крипто дебитна карта на Латинска Америка

Криптовалутната борса, Tauros, ще предложи първата крипто дебитна карта, подкрепена от Dash, в Латинска Америка.

Dash си партнира с мексиканската борса за криптовалути – Tauros.io, за да пусне първата крипто Visa дебитна карта в Латинска Америка. Офертата първоначално ще е достъпна само за клиентите на Tauros в Мексико.

Картата ще работи в милиони магазини в Мексико чрез преобразуване на криптовалути в песос с помощта на мобилното приложение Tauros. Освен това, ще може да извършва онлайн транзакции. В разговор с Cointelegraph, Ернесто Контрерас, ръководител на развитието на бизнеса в Dash Core Group, предостави повече подробности за новия продукт, който е първият по рода си в региона:

„Картата Tauros е новост в Мексико и региона, а също така ще предостави много лесен начин за навлизане и излизане от екосистемата на Tauros, което е много важно, тъй като добавя масивна използваемост за потребителите на Dash в страната. Фактът, че ние даваме възможност на хората да печелят награди от DashBack със своята карта, също ще даде тласък на криптосистемата в Мексико, тъй като сега всеки може да използва своите песо и Hodl Dash. „

Четете още: Жертвите на софтуери за изнудване се борят срещу нападателите си и печелят

COVID-19 забърза пускането на дебитната карта

Той добави, че скорошната нужда от безконтактни плащания помогна за ускоряване на предлагането на продукти. Той подчерта необходимостта от социално дистанциране, като отбеляза, че това ще бъде „новото нормално след тази пандемия“.

Салвадор Мелендес, главен изпълнителен директор на Tauros Exchange, смята, че криптосистемата в Мексико се интересува от начин да харчи криптовалути директно. Той заяви, че „този нов свят е свързан със свободата.“

Наскоро Dash Core Group обяви, че планира да пусне още една актуализация в края на август.

Източник

Leave a Reply