Криптото, а не ФинТех компаниите обновява банковата система

ФинТех решенията не въвеждат иновации в банковата система – това прави криптото. Ето някои причини, поради които това е така:

  • Мнозина твърдят, че технологичните компании разрушават банковото дело. В действителност двете действат по същия начин. Няма разлика между Alipay или Google Pay и банковата сметка в местната Ви банка.
  • И в двата случая основният недостатък е, че трета страна, попечител, всъщност притежава средствата ви и може да прави каквото си иска с тях. Можете да харчите парите си само когато те позволяват, и те могат да използват тези резерви, за да печелят, без да го споделят с клиентите си.
  • Основният недостатък на тази система е, че попечителят поема рискове с парите на други хора и получава помощ, когато нещата се объркат. Те поемат рисковете, запазват печалбите си и социализират загубите, ако нещата се провалят. По същество това се случи през 2008 г.

Четете още: Какво е Биткойн?

  • Големият контраст между тези приложения за плащане и децентрализираните крипто активи е, че в система като Биткойн, потребителят съхранява средствата си в един портфейл, който контролира, и буквално никой друг от тях няма достъп до тези средства.
  • Криптовалутите прекъсват финансовата система, като възстановяват собствеността върху парите на хората. Технологичните компании, както и банковата система, все още остават в старата система, като трета страна поема тези пари от тяхно име.

Отбелязвайки това, за лидерите е важно да разберат способностите на криптовалутите.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

Leave a Reply