Синът на Питър Шиф премества 100% от портфолиото си в Биткойн

Питър Шиф нарича сина си „промит мозък“ за неговото 100% Биткойн портфолио.

Спенсър Шиф, син на един от основните критици на Биткойн (BTC) Питър Шиф, изглежда е решил да премести всичките си портфейлни инвестиции в един единствен актив, Биткойн.

„Синът ми отиде ол-ин на Биткойн при последното падане под $ 50k. 100% от портфолиото му вече е в Биткойн“, обяви Шиф в сряда в Туитър. Известният Биткойн скептик уточни, че синът му е обърнал последните си акции в кеш.

Шиф продължи да изразява загриженост относно инвестиционния избор на по-младото поколение, заявявайки: „Ако собственият ми син е промит мозък, представете си колко уязвими са повечето деца. Той HODL-ва до безкрайност или до фалит.“

Крипто общността широко приветства съобщението, като много хора изразиха увереност, че 100%-овата Биткойн инвестицията ще направи сина на Шиф по-богат от него. „Поне някой от вашето семейство увеличава богатството си тази година“, пише впоследствие съоснователят на Morgan Creek Digital Антъни Помплиано.

Първите стимули от $1,200 раздадени в САЩ и обърнати в Кардано струват $ 45,000 днес

В отговор Шиф каза: „Трябва да го лиша от наследство. В противен случай той ще пропилее трудно спечеленото ми богатство за повече биткойни.“ Шиф също подчерта, че собственото му портфолио не е ограничено до златото и „огромното мнозинство“ от него се състои от акции.

Въпреки критиките на Шиф към решението на сина му да прехвърли всичко в Биткойн, самият Шиф очевидно е изиграл голяма роля в това решение. Освен че редовно пише в Туитърза Биткойн, Шиф е този, който инициира идеята за подаръци за рождения ден на Биткойн за неговия син в Туитър през 2020 г. Впоследствие Шиф настоява, че синът му инвестира в Биткойн „срещу неговите съвети“.

Явен критик на Биткойн, Шиф твърди през 2019 г., че Биткойн никога не би достигнал 50 000 долара. След ралито на Биткойн до $ 57 000 през февруари 2021 г., Шиф призна, че движение до $ 100 000 „не може да бъде изключено.“

Източник

Leave a Reply