Бинанс наема Макс Баукус, дългогодишен член на Сената на САЩ, като регулаторен съветник

Крипто борсата Бинанс заяви в четвъртък, че е наела Макс Баукус, който е служил десетки години в Сената на САЩ и по-късно като посланик в Китай, за да предостави насоки за навигация в регулаторния пейзаж на САЩ.

Баукус ще осигури на борсата политически насоки и ще действа като връзка между Бинанс и регулаторите, се каза в официалното изявление в четвъртък. Преди това Баукус е председателствал комисията по финансите на Сената на САЩ, както и Съвместния комитет по данъчно облагане и Подкомисията по транспорт и инфраструктура. От 2014 до 2017 г. той служи като посланик на бившия президент Барак Обама в Китай.

Времето на управление на Баукус се фокусира най-вече върху здравната реформа, но той се интересуваше от плащания, базирани на блокчейн, по време на престоя си като посланик в Китай.

През 2017 г. той отбеляза, че Китай „прескача стандартните платежни системи, които все още се използват в САЩ“. По това време той каза, че американското законодателство, което ще разшири регулирането на финтех, изглежда не предстои.

Как да купя Биткойн?

Както е отбелязано в профила на Баукус на уебсайта на Търговската камара на САЩ, той управлява консултантска фирма извън родния си щат Монтана, чрез която „предоставя консултантски услуги на американския и китайски бизнес“. Преди това е служил като съветник на Alibaba Group.

„Криптовалутите и блокчейн технологията представляват едни от най-мощните сили за промяна в глобалните финансови системи, потенциално движещи революция в управлението на парите, водеща до по-справедлив финансов свят“, заяви Бакус в изявление. „Бинанс е една от най-големите организации, ангажирани с включването им в масовия поток и е привилегия да съдействаме за подходящо ориентиране в сложните политически и регулаторни рамки, които са ключът към по-широкото приемане.“

Източник

Leave a Reply