Извънредно: Световната банка пуска монета за своите вътрешни цели

Международният валутен фонд (МВФ) и Световната банка стартираха заедно на 12 април частен блокчейн с псевдо-монета, според доклад на Financial Times.

Новият знак, наречен „Монета за учене“ и достъпен само в рамките на МВФ и Световната банка, има за цел да преподава на определени хора в рамките на организациите за блокечйн веригата. Въпреки че монетата няма реална стойност – оттук и описанието псевдо-
монета – членовете на персонала, които преминават образователни етапи, ще получат жетоните, които след това могат да бъдат разменени за определени награди.

Ригове за добив на криптовалути

Целта е да се накарат служителите да разберат приложенията на blockchain технологията в реалния свят, а придружаващо приложение ще се използва за съхранение на публикации в блога, презентации и видеоклипове.

Докладът на Financial Times гласи:

Разработването на крипто-активи и разпространената технология на регистъра се развива бързо, както и количеството информация (както неутрална, така и обвързана), която я заобикаля. Това принуждава централните банки, регулаторите и финансовите институции да признаят нарастващата пропаст в знанията между законодателите, политиците, икономистите и технологиите.

Големите институции засилват криптовалутните изследвания

Неотдавна МВФ публикува доклад, в който се посочва, че над 40 централни банки по света са провели обширни изследвания и/или са стартирали инициативи на блокчейн, което показва повишения интерес от страна на утвърдени организации от целия свят, които се надяват да използват силните страни на технологията за собствените си фирми.

Консорциум за $2 трилиона ще предлага услуги с криптовалути за клиентите си

Какво е Блокчейн? Ръководство за начинаещи

Управителният директор на МВФ Кристин Лагард също заяви, че криптовалутите „ясно разклащат системата“,

Мисля, че ролята на разрушителите и всичко, което използва технологиите, независимо дали го наричате крипто, активи, валути или каквото и да е… това, силно разклаща системата. Не искаме иновации, които да разклатят системата толкова много, че да загубим необходимата стабилност.

Източник

3 Replies to “Извънредно: Световната банка пуска монета за своите вътрешни цели

Leave a Reply