Робърт Херявец от Shark Tank казва, че цената на биткойн ще бъде „увеличена петкратно“ в дългосрочен план.

Робърт Херявец, мултимилионер, съ-домакин на „Shark Tank“ на ABC, заяви, че в момента Биткойн (BTC) се оценява само на малка част от дългосрочния му потенциал.

„Мисля, че цената на биткойн в дългосрочен план ще нарастне петкратно, ако това е думата“, каза Херявец пред Kitco News в интервю от 25 февруари.

Херявец харесва дигиталните плащания

След като заговори за златото, изразявайки, че не е „силно вярващ“ в скъпоценния метал от страна на инвестициите, Херявец заяви, че предпочита благоприятното бъдеще на сектора за цифрови плащания, назовавайки конкретно биткойн.

„Потребителите в дългосрочен план винаги се насочват към удобство, а биткойнът е просто удобство“, каза Херявец.

Той обърка Биткойн с цялото крипто пространство

Звездата от Shark Tank обаче изглежда обърка термина „Биткойн“ с криптовалутното пространство като цяло. „Част от предизвикателството с Биткойн е – няма само един биткойн“, каза той.

„Можете да купувате различни видове биткойн и мисля, че това е малко фрагментирана индустрия“, добави той, като вероятно се отнася до всички криптовалути. „В момента, в който имате JP Morgan Chase или голяма институционална компания, която ще застане зад него, тогава светът ще се промени.“

Четете още: Следващата цена на биткойн е $12 500, според голям крипто трейдър

Това не са първите публични коментари на Херявец относно класа на активите. През февруари 2018 г. милионерът също изрази позитивност към BTC, като заяви, че активът е „тук, за да остане“.

Съ-домакинът на Shark Tank Марк Кубан също е коментирал биткойн много пъти, като наскоро нарича монетата колекционерска, а не стабилна финансова придобивка.

Cointelegraph се опитаха да се свържат с Херявец за допълнителни подробности, но не получиха отговор до момента на публикуване на статията. Тази статия ще бъде актуализирана съответно, ако бъде получен отговор.

Източник

Leave a Reply