Рипъл казва, че 14 нови банки и финансови институции се присъединиха към RippleNet

Шефът по банкиране на Рипъл каза, че мрежата от банки и финансови институции на компанията, наречена RippleNet, нараства с бързи темпове. В интервю с Bobsguide, Марян Делатин говори за влиянието на Блокчейн технологията в света на финансите. Той добави, че 14 нови банки и финансови институции са се регистрирали в RippleNet само през последните няколко седмици.

„Сред общата аудитория все още се смята, че Блокчейн е същото като Биткойн. Честно казано това, което виждаме сред банките и финансовите институции, с които работим – а ние сме се регистрирали 14 нови банки през последните няколко седмици – е отделянето на концепцията за крипто активите и това, което може да донесе основната технология.

Четете още: Всички новини за Рипъл

Много зависи от начина, по който дефинирате Блокчейн. Ако говорите за спекулации около биткойн и случаи на индивидуална употреба, тогава хората вероятно ще се смеят на идеята, защото все още не са наясно. Но ако наистина говорите за трансгранични плащания, Рипъл е водещ в пространството поради подхода, който сме предприели. Не сме се ограничили само до случая с криптографската употреба и това е помогнало на банките и финансовите институции да приемат технологията. „

Рипъл наскоро разкри, че средно, добавя две към три финансови институции на RippleNet на седмица и регистрира повече транзакции в мрежата през първото тримесечие на тази година, отколкото през цялата 2018. Компанията не е публикувала актуализация на общия брой от компаниите, които са се присъединили към мрежата й. Те разкриха обаче, че имат повече от 200 клиенти в края на миналата година.

Запознайте се с Койнбейз тук

Делатин каза, че бъдещето на технологията Блокчейн е съсредоточено върху ликвидността и първоначално ще направи най-големия си успех в по-малките страни, където е по-трудно да се прехвърли капитал.

„Тук ще се изправите лице в лице с ограниченията на технология, която се използва от 40 години и ще ви е необходимо нещо ново. Управлението на ликвидността е там, където цената е за банките, защото сега някои от най-старите пазари в света се движат в реално време. Разбира се, това е за малки суми, но веднага щом вашата система и процесите се адаптират към това, можете да преминете към големи суми за трансфер.

Четете още: На банките струва по-малко да партнират с Рипъл, отколкото да създават свои собствени криптовалути

Когато това се случи, мисля, че ще има сближаване с новите технологии и банките ще го преживеят. Експертите по управление на ликвидността сега осъзнават колко далеч може да ги донесе тази нова технология. В крайна сметка плащанията започват с ликвидност и завършват с ликвидност. ”

Повечето от клиентите на Рипъл използват системата за плащане в реално време на компанията xCurrent, за да прехвърлят пари. Базираната на Рипъл xRapid, която стартира за търговското производство през октомври миналата година, в момента прехвърля пари между Мексико и Филипините.

Mercury FX е най-известната компания, която използва платежния маршрут. xRapid се стреми да използва в 10 платежни коридора през тази година, включително маршрути до Канада и Близкия изток.

Източник

Запознайте се с Койнбейз тук

One Reply to “Рипъл казва, че 14 нови банки и финансови институции се присъединиха към RippleNet”

Leave a Reply