Дисни се надява да наеме собственика на Криптоборсите Bitstamp и Korbit

Това може да е първият път, в който конгломератът за развлечения се впуска в криптовалутната индустрия от пускането на своя блокчейн Dragonchain през 2016 г.

Скоро Walt Disney Corp. може да стане собственик на две големи борси – Bitstamp и Korbit – след като придоби южнокорейския гигант Nexon. Според доклад, публикуван от „Корей Хералд“, развлекателният гигант е предложил сделката директно от основателя на Nexon Ким Юнг-джу.

Bitstamp е една от най-старите борси, които са останали на пазара. Тя е основана в Люксембург през 2011 г. Междувременно, Korbit е една от най-големите криптовалутни борси в Южна Корея.

Двете борси са собственост на инвестиционния посредник NXMH, който е със седалище в Брюксел и има 43% дял в Nexon. Както съобщава U.Today, NXMH придоби Bitstamp още през октомври. Неич Кодрич, изпълнителен директор на борсата заяви, че Bitstamp е в състояние да запази статуквото си. В този момент NXMH вече притежава дял в Korbit, но до сега нямаше сътрудничество между двете борси.

Пазарната капитализация на Биткойн може да пробие $1 трилион по време на следващия Бичи пазар

Огромна сделка

Докато сделката в размер на 13,2 млрд. долара все още е само слух, тя се оформя като истински бум в индустрията, тъй като Дисни ще контролира значителна част от пазара на криптовалута.

Tencent и Какао Корпорейшън също са сред потенциалните претенденти да обединят усилията си за закупуване на контролен пакет в Nexon, но източникът твърди, че Дисни има „много специално място“ в сърцето на собственика.

Източник

Leave a Reply