Ето защо Биткойн (BTC) изпревари повечето алткоини

Напоследък Биткойн се покачва бързо, надминавайки всичките монети в списъка на десетте най-добри алткоини. Форбс разгледа причината за това.

В сряда, цената на основния крипто актив надхвърли границата от 5 640 долара, което беше нов връх от ноември миналата година насам.

По-късно Биткойн отстъпи малко от позициите си, търгувайки се при нива от 5451 долара по време на писане на публикацията.

Вчера Биткойн показа седмична печалба от 4,4%, пише Форбс в скорошна статия, въпреки че другите топ валути в списъка на първите десет, а и по-назад, белязаха спад. Списанието Форбс говори с известни криптоаналитици, за да разбере защо Биткойн остава с най-добрата печалба сред цифровите активи.

Анализаторите наричат Биткойн най-важния крипто-актив

В статията Форбс цитира няколко големи анализатори които твърдят, че въпреки всички недостатъци на платформата, нейната скалируемост и т.н., Биткойн остава най-добрият актив сред съществуващите до момента. Един от тези анализатори е Джеф Дорман от Арка, където заема длъжността главен инвестиционен директор. Той казва:

„BTC все още е най-важният актив от всички криптовалути.“

„Когато се представя добре, най-добрата инвестиция е да притежаваш биткойн пред всеки друг цифров актив.“

Дорман обяснява, че печалбите от Биткойн няма да са непременно по-високи, но шансовете за това са големи, тъй като досега BTC е надминала всички алкоини, без значение тяхната цел.

Криптовалутите летят, Биткойн отвя съпротивата при $5,500

Bitcoin е крипто локомотивът

Когато Дорман говори за ценовото покачване, което Биткойн показа този месец, като например повишаването с 25% в рамките на един ден, той посочи, че всички други монети също са се увеличили. Оттогава, казва той, Биткойн продължава да се задържа на достигнатите върхове, докато другите цифрови активи бавно се понижават.

Главният изпълнителен директор на BitBull Capital, Джо Дипаскуал, обяснява това, като казва, че след като биткойнът се увеличава, инвеститорите започват да продават алткоините и да купуват повече BTC.

Вайс Рейтингс: Бинанс Койн е новия Биткойн!

Форбс даде последната дума на Мати Грийнспан от eToro.

„Алтсезонът приключи и пазарът сега се консолидира обратно в Биткоини“, каза той.

Източник