Биткойн ще достигне рекордни цени, твърдят експерти

Пазарните анализатори прогнозират грандиозно възстановяване след скорошния срив в цената.

Биткойн претърпя огромен спад в цената през последните дни, като криптовалутата се понижи с над 2000 долара и за първи път от юни насам падна до 8000 долара.

Цената се покачи малко, но все още много от инвеститорите остават предпазливи. Други обаче продължават да са убедени, че криптовалутата ще отбележи значителен ръст до края на годината.

В края на 2017 г. Биткойн достигна рекордно висока стойност от близо 20 000 долара, но оттогава претърпя огромни загуби и в началото на 2019 г. се търгуваше за 4000 долара.

Четете още: Анализатор счита, че е трудно Биткойн отново да падне под $ 10,000

Благодарение на стабилното си покачване през годината, Биткойн успя да утрои стойността си през август, но оттогава започна да пада стремглаво надолу.

Трудно е да се определи точната причина за скорошния спад, но някои експерти твърдят, че е свързан със стартирането на биткойн фючърсната платформа Bakkt.

Песимизмът около Bakkt доведе до масови продажби, които доведоха до спад от над 1000 долара в рамките на само 30 минути.

Четете още: Биткойн изпреварва търсенето на акции

Прословутата волатилност на биткойн е причината трейдърите да продължават да инвестират в криптовалутата с надежда за бърза печалба, според пазарния анализатор Саймън Питърс от онлайн трейдинг платформата eToro.

„Спадът в цената може да привлече нови инвеститори, които искат да купуват на ниска цена“, каза той.

„Можем да очакване покачване на цената обратно до 10 000 долара още следващия месец.“

Източник

Leave a Reply