Битката на Биткойн срещу златото започна!

Бари Силбърт, основател и главен изпълнителен директор на Digital Currency Group, предизвика доста раздвижване в света на криптовалутите, както и на цялата инвестиционна общност с туита си за предстоящата битка на Биткойн срещу златото. Той стартира кампанията #DropGold, която призовава конвенционалните инвеститори по целия свят да инвестират в Биткойн вместо в злато.

За тези, които не са запознати, Digital Currency Group е компанията-майка на Grayscale, водеща в световен мащаб фирма, когато става въпрос за управление на активи на цифрова валута. С новата реклама, Grayscale отправя послание към световните инвеститори, че е крайно време да престанат да инвестират в традиционно популярното злато и да преминат към Биткойн. В кампанията се казва: „Свалете златото. Станете дигитални. Станете Grayscale “, като се подчертава факта, че тъй като живеем в дигитална ера, инвестициите също трябва да бъдат цифрови.

Рекламата на кампанията ще бъде излъчвана в различни цифрови платформи, както и по телевизията в Съединените щати. Всъщност Grayscale в официалния си блог обяви, че ще продължи да рекламира кампанията #DropGold агресивно и върху физически билбордове през следващите няколко месеца.

Grayscale изглеждаше развълнуван, докато разкриваше телевизионната си реклама в Туитър, като я квалифицира като задължителна за гледане!

Според Grayscale рекламната им кампания насърчава не само признаването на Биткойн като възможен цифров актив, но и Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), който е водещият продукт на компанията. Кампанията Drop Gold иска инвеститорите да преразпределят своите златни портфейли и да започнат да инвестират в Биткойн, за да получат значителни ползи с времето.

Тъй като рекламата директно поставя Биткойн срещу златото, тя насърчава инвеститорите да сравняват както активите, така и съответните им ROI. Grayscale също изведе на преден план редица предимства на Биткойн, като бързина, ефективност и сигурност. Трябва да се отбележи, че от самото си появяване, Биткойн се счита за цифрово злато и тази кампания определено добавя известна тежест към това определение. Всъщност, рекламата креативно поставя на инвеститорите интересен въпрос – защо те все още имат злато в портфейла си.

Grayscale, една от най-големите крипто инвестиционни компании, представя също така хипотетичен инвестиционен сценарий, който предполага, че прехвърлянето на част от златния портфейл към Биткойн може действително да подобри ефективността на портфейла на инвеститорите. Симулацията показва, че замяната на около 15% от притежаваното злато със същото количество Биткойн, води до годишна възвръщаемост с повече от 15% по-висока в сравнение с изнесените златни инвестиции.

Туитът обаче събра смесени отговори. Някои хора поздравяват Grayscale, докато други определят сравнението като глупаво.

Силбърт и екипът на Grayscale успяха да внесат Биткойн в центъра на вниманието. Остава да се види дали рекламата ще убеди традиционните инвеститори в действителност да преминат от искрящия метал към криптото.

Източник

6 Replies to “Битката на Биткойн срещу златото започна!

Leave a Reply