Бинанс се обявява срещу настаналата безработица -резултат от глобалната пандемия

Докато световната безработица продължава да достига нови висини на фона на коронавирусната пандемия , криптовалутната индустрия се обявява срещу нея – като някои от най-големите компании в пространството заявяват намерението си да наемат нови служители.

Binance, най-голямата световна борса за криптовалути, току-що обяви, че се стреми да наеме повече от 100 нови служители, въпреки продължаващия икономически спад. В свой туийт от 3 април- Binance прикани хората по света да изградят кариера в блокчейн пространството, като им предложи решаваща възможност  за „работа от дома“, тъй като световните юрисдикции продължават да засилват карантинните мерки. Изпълнителният директор и основател на Binance Жао Чанпенг , впоследствие  привлече допълнително внимание към наемането на Binance spree като написа :

„Свиквате да работите от дома, но мразите работата си? 

Добри сте в това, което правите ,но сте страстен от крипто привърженик ? – Вече знаете какво да направите.“

Binance ще увеличи персонала си с най-малко 10% 

Докато официалното съобщение гласи, че Binance е готов да наеме най-малко 100 души, обявата за работа на страница им отчита почти 180 отворени позиции, включително и потенциално наети.  Както съобщава Cointelegraph, Binance има най-малко 800 служители в своя екип до момента. Откритите обяви за работа на компанията обхващат различни области като – развитие на бизнеса, маркетинг, комуникации, обслужване на клиенти, финанси, анализи и  front-end преглед.

Като глобална криптовалута, Binance наема таланти от целия свят.  В списъците са включени голям брой локации от Европа, Азия и Латинска Америка.   Cointelegraph се обърна към Binance, за да разбере повече за съобщението, но не получи незабавен отговор.

Крипто индустрията очевидно се разраства на фона на глобалната икономическа несигурност

Свободните позиции в Binance са от решаващо значение на фона на това, че безработицата не спира да расте в световен мащаб. Както бе съобщено от Cointelegraph, 6,6 милиона души в САЩ са подали молба за безработица миналата седмица- брой, който е повече от двоен на официалните прогнози.

Binance не е единствената компания, която видно увеличава персонала си по време на тази трудна социална обстановка. В края на март, основната борса за криптовалути, разположена в САЩ – Kraken, съобщи, че разширява екипа си от 800 души с допълнителни 67 новонаети.

Тези новини се появяват на фона на общата ситуация на крипто пазарите, като Bitcoin (BTC) постоянно се възстановява през последните две седмици след понижаването си до под 4000 долара в средата на март. На 16 март Катрин Коули, изпълнителен директор на Binance US, разкри, че карантината заради коронавируса в Азия е довела до значителен скок в обема на търговията.

Binance официално обяви историческото си придобиване на основен уебсайт за крипто данни, CoinMarketCap или CMC. Докато Binance и CMC едновременно гарантираха, че уебсайтът ще продължи да работи независимо, временният изпълнителен директор на CMC заяви, че компанията не очаква промени в екипа в близко бъдеще.

Източник : https://cointelegraph.com/news/binance-shelters-against-job-losses-during-global-pandemic

Leave a Reply