АР крипто игра оказва влияние върху социалното разстояние

Пандемията на коронавируса причинява най-лошата глобална икономическа рецесия сред всички бизнес сектори от 1929 г. Само бюджетите за реклама и маркетинг могат да доведат до загуба от 3 милиарда долара през 2020 г.

Както традиционните марки, така и крипто компаниите заменят рекламите си с висок профил, с нискобюджетни публикации в опит да се борят с нарастващата пандемия.

Крипто индустрията поема социалната отговорност

Triffic, безплатна аугментед реалити игра, която награждава играчите с криптовалута, изпълнява своята роля за насърчаване на социалното дистанциране сред тяхната потребителска база. На 26 март стартъп-а обяви в туитър, че бета потребителите вече могат да събират ограничени специални елементи на закрито, като тоалетни ролки, дезинфектант за ръце и маски за лице. С участието си потребителите могат да помогнат за набиране на средства, за да помогнат в борбата с COVID-19. Компанията обясни, че:

„Triffic събира до 10 000 долара за COVID-19 Response, като дарява GPSTokens всеки път, когато бета потребител събира АугментедРеалити , тоалетна ролка, дезинфектант за ръце или #facemask (маска за лице).“

Четете още: Майкрософт подава патент за криптодобивна система, използваща данни за активността на тялото

Трифик каза пред Cointelegraph, че бизнес моделът им се основава на способността на потребителите им да се движат свободно и да събират бийкъни. С много хора под карантина те решиха да приложат тази идея като начин да помогнат за повишаване на социалната информираност. Целта на компанията е да дари за важна кауза, като същевременно насърчава бета теста на тяхната игра. Екипът добави, че:

„Кой не би искал да събира виртуални тоалетни хартии вместо Покемони, нали?“

Служителите на общественото здравеопазване препоръчаха социалното дистанциране като начин за забавяне на разпространението на коронавируса. Досега тези усилия са успешни в страни като Китай и Южна Корея, където вирусът се е появил за първи път.

Други компании също изпълняват своята роля. Вместо да отлага датата на тяхната конференция, Crypto Asia Summit обяви, че ще премести събитието си онлайн. На срещата бяха поканени над 30 оратори да допринесат за събирането. Всеки говорител ще има своя собствена страница за достъп от хората онлайн.

Биткойн играе основна роля в подпомагането на платежните сектори

Както Cointelegraph съобщи по-рано, приемането на криптовалути в платежния сектор се увеличава поради избухването на COVID-19. Наред с други неща, той насърчи италианската Banco Sella да въведе биткойн услуга за търговия, за да улесни международния превод на пари.

Източник

Leave a Reply