Бинанс премахва FTX токени, позовавайки се на „oбъркване“

Основната криптовалута, Бинанс, реши да премахне ливъридж FTX токени от борсата си, обяснявайки, че клиентите не разбират продукта.

„Поради липсата на разбиране за това как работят ливъридж токени от много от нашите потребители, Бинанс реши да изтрие всички съществуващи ливъридж токени на FTX и съответните търговски двойки“, обяви борсата на 28 март.

Бинанс ще спре депозитите и тегленията на активите на 31 март в 8:00 ч. UTC, със спиране на търговията в 10:00 ч. в същия ден.

Бинанс едва наскоро добави активите на FTX

На 11 март Бинанс добави FTX токена с ливъридж на ERC20, известни като BNBBULL и BNBBEAR. Клиентите могат да търгуват с тези активи срещу USDT или BUSD, собствения стейбълкойн на Бинанс.

Всеки токен представлява 3-пъти лъвъриджната дълга или къса позиция в Бинанс Койн (BNB).

Четете още: Бинанс държи $ 1 милиард в ERC-20 Стейбълкойни

„Потребителите могат да купуват ливъридж токени, както нормалните токени на спот пазара“, казва Бинанс в съобщението си за 11 март. „Въпреки това, няма нужда те да управляват обезпечения, маржин, цени на ликвидация или нещо, което нормален потребител на маржин трябва да управлява.“

Бързото търсене по времето на публикуване на тази статия също показа няколко други налични двойки бик и мечка, като EOS, ETH и XRP, както и обикновена опция „Bull“ и „Bear“, сдвоена спрямо USDT и BUSD.

Изтриването от Бинанс включва всички активи, свързани с FTX

Като част от съобщението за 28 март, Бинанс планира да премахне „BULL, BEAR, ETHBULL, ETHBEAR, EOSBULL, EOSBEAR, BNBBULL, BNBBEAR, XRPBULL и XRPBEAR.“

Борсата включваше както USDT, така и BUSD двойки в премахването.

Работата на Бинанс с FTX идва, след като крипто гигантът направи инвестиция в акции на платформата за крипто деривати през декември 2019 г. Бинанс също купи дял в токена на платформата, FTX.

Източник

Leave a Reply