Uniswap става първата DEX, който достига обем от 100 милиарда долара

ДеФи извървя дълъг път, а Uniswap постигна обем от 20 милиарда долара само през миналия месец.

С 24-часов обем по-висок от този на Койнбейз, постижението на Uniswap от 100 милиарда долара е основна стъпка напред в децентрализираната икономика.

Uniswap достигна 12-цифрен обем

Основателят на децентрализираната борса Хейдън Адамс отбеляза обема на търговията в Туитър по-рано днес.

Uniswap е първата децентрализирана борса, постигнала крайъгълния камък. Автоматизираният маркет мейкър нарасна със зашеметяващи темпове през последната година, като сега притежава стойност много близка до 4 милиарда щатски долара. Миналият месец за първи път достигна месечен обем от 20 милиарда долара.

Uniswap е базирана на Етериум и е широко смятана за „син чип“(маркер за стойност и довереност) на нарастващата ДеФи екосистема.

24-часовият обем на борсата редовно надминава този на големите централизирани борси като Койнбейз.

Предлаганата от екипа на Uniswap монета Unisocks струва повече от един Биткойн. Unisocks бяха пуснати в тираж от 500 броя през 2019 г. и се продават като облигации. Токените SOCKS могат да се използват само като чифт с Unisocks и сега има само 314 от тях в обращение.

Адамс посочи, че SOCKS е надминал цената от 50 000 долара вчера. Сега цената е скочила до 60 917,65 долара, което много вероятно прави Unisocks „най-скъпите чорапи“ в света.

Източник

Leave a Reply