Stellar става нов дом на USDC, след като интеграцията стартира

Блокчейнът Stellar може да се използва за плащане с USDC, втората по големина стабилна монета.

Фондацията за развитие на Stellar обяви във вторник, че очакваната интеграция с USD Coin (USDC) е стартирана. Потребителите вече могат да извършват транзакции с USDC в блокчейна на Stellar.

Интеграцията с втория по големина стабилкойн беше първоначално обявена през октомври 2020 г.. Оттогава стабилната валута удвои общото си предлагане, за да достигне 6 млрд. долара, в сравнение с 2,7 млрд. долара през октомври 2020 г.

USDC се използва предимно в Етериум, където се намира почти цялата негова наличност. Algorand беше вторият блокчейн, който приюти USDC, но засега приемането вървеше много бавно. В момента в Algorand циркулират малко над 11 милиона долара, спрямо 3,5 милиона през октомври 2020.

Фондацията Stellar Development се надява, че USDC ще засили вълната от приемане на трансгранични плащания за блокчейна. Проектът отчита 104% ръст на годишна база за плащания в мрежата. Интеграцията на USDC идва с поддръжка от API на Circle, които позволяват на предприятията лесно да приемат плащания, да издават програмируеми изплащания и да изпълняват други финансови действия. Чрез получаване на акаунт в Circle, бизнесът може също така да сменя стабилната валута между различни блокчейни без разходи, благодарение на програмата Circle Multichain Authorized Distributors.

Интересът към в социалните медии към XRP е най-висок от септември 2018 г.

По-рано Stellar нямаше подкрепа от големите доставчици на стабилни валути, което затрудни изпълнението на мисията му да бъде трансграничен слой за сетълмент на стойност. Съобщава се, че редица екосистемни компании на Stellar са в процес на внедряване на USDC в своите продукти. В момента той е достъпен на децентрализираната борса на Stellar, въпреки че не е ясно дали други борси планират да подкрепят новия актив.

Stellar може да предложи алтернатива за тези, които желаят да извършват транзакции в USDC. Circle позиционира USDC като напълно регулиран цифров долар, надявайки се, че той ще започне да заменя някои фиатни финансови ресурси в САЩ. Тъй като задръстванията на блокчейна на Етериум продължават, Stellar може да се превърне в ценна мрежа за балансиране на товара по начин, подобен на значителното присъствие на Tether в Tron. Независимо от това, предстои да видим дали USDC на Stellar ще има по-добро приемане от Algorand.

Източник

Leave a Reply