Spring Labs набира $ 23 милиона за изграждане на Блокчейн мрежа за финансови данни

Spring Labs е технологична компания, изграждаща Пролетния протокол – Блокчейн мрежа за финансови данни, която позволява на участниците в мрежата да обменят ценна информация, без да споделят основните данни за източника.

Spring Labs, разработваща Пролетния протокол e базирана на блокчейн платформа. Тя е предназначена да преобразува начина, по който информацията и данните се споделят в световен мащаб, днес обяви, че компанията е набрала $ 23 милиона за каузата си.

Четете още: Всички новини за Блокчейн технологиите

Набирането беше водено от GreatPoint Ventures със значително участие от страна на съществуващи инвеститори, включително August Capital, както и от General Motors Ventures, корпоративната група за рисков капитал на General Motors, RRE Ventures, Galaxy Digital, Multicoin Capital, Групата Pritzker и CardWorks.

„Имаме удоволствието да обявим нашият проект със силно участие от страна на съществуващи и нови стратегически инвеститори. Това ни дава възможност да ускорим разработването на нови продукти, както и самия Пролетен протокол. Освен това, ние сме развълнувани да разширим отношенията си с GM Financial, която демонстрира своята ангажираност към иновациите и сътрудничеството през изминалата година, като играе активна роля в оценката на продуктите и използването на пролетния протокол. „

Адам Дживан, главен изпълнителен директор и съосновател на Spring Labs

Чрез инвестицията на GM Ventures, GM Financial се присъединява към повече от 20 други водещи финансови институции в съвместно разработване на първите приложения, които ще бъдат изградени на базата на Пролетния протокол – част от непрекъснатите усилия на компанията за по-добро обслужване и защита на клиентите и дилърите.

Тъй като другите форми на кредити се развиват постоянно, като например приемането на чипове с кредитни карти, измамите с автофинансиране срещат по-малко съпротивление, като се увеличават с около 5 пъти от 2011 г. до 2018 г. Кредитирането струва на индустрията между четири и шест милиарда долара годишно. Голяма част от тази измама произтича от изобилието от синтетични идентичности, форма на измама, при която крадците на идентичността създават кредитни сметки, използвайки комбинация от оригинална и фалшива информация за клиента като име на истински клиент, но фалшив адрес.

Четете още: Visa се възражда с услуга за бизнес плащания, задвижвана от Блокчейн

В резултат на това първите продукти, които се изграждат на базата на пролетния протокол, базиран на Блокчейн, са Пролетното потвърждение за засилена проверка на самоличността, пролетната защита за мониторинг и смекчаване на измамите и пролетната защита за предотвратяване на натрупването на заеми. Тези продукти са предназначени да подобряват процесите на клиентско включване, като намаляват разходите, като в същото време подобряват наличността на данните, сигурността и детайлността. Продуктите ще предоставят ценни анонимни данни на кредитори в различни вертикали, включително необезпечени потребителски кредити, кредитиране на малкия бизнес, издаване на кредитни карти, гарантирано кредитиране на автомобили и др.

„GM Financial е развълнувана да задълбочи връзката си със Spring Labs и очакваме с нетърпение пускането на Пролетните продукти, тъй като вярваме, че те имат потенциала да предпазят клиентите ни по-добре от измамни дейности.“

Майк Канариос, директор по стратегията в GM Financial

В допълнение към значимите продукти, технологии и партньорство, Spring Labs продължава да развива своя екип, включващ две забележителни неотдавнашни допълнения. Джоел Екхаус, бивш CRO и COO на Renew Financial е назначен за първи главен оперативен директор на компанията. В допълнение, Дейвид Кравиц, бивш дългогодишен съветник по киберсигурност към НСА, се присъедини към компанията като директор по изследванията.

След инвестицията си, учредителят на GreatPoint Ventures и управляващият партньор Андрю Перлман ще се присъединят към борда на директорите на компанията.

Източник

Leave a Reply