Revolut добавя Cardano, Uniswap и още 9 токена, потребителите се стичат към крипто търговията

Базираната в Обединеното кралство банка Revolut добави още 11 криптовалути, с което общият брой достигна 21.

В публикация в блог финтех фирмата отбеляза, че добавените токени са сред най-горещите на пазара и потребителите в цяла Европа ще могат да държат, купуват и продават цифровите активи.

Добавените активи са комбинация от токени с възходяща перспектива и такива с установени блокчейн проекти.

Новодобавените символи включват Cardano, Uniswap, Synthetix, Yearn Finance, Uma, Bancor, Filecoin, Numeraire, Loopring, Orchid и The Graph.

Revolut вече поддържа покупка и продажба на Биткойн, Биткойн кеш, Етериум, Litecoin, XRP, Stellar, EOS, OMG Network, tezos и 0x.

Платформата започна да предлага опция за крипто търговия през юли 2017 г., започвайки с Биткойн, преди да добави Етериум и Лайткойн. Освен това Revolut увери потребителите, че високо отчита сигурността на крипто активите.

4 причини защо алткойн сезон 2021 официално започна

„По-голямата част от нашите криптофондове се държат в хранилища с едни от най-добрите попечители в крипто играта. Външните твърди дискове, използвани за студено съхранение, се изключват от всякакви мрежи, когато не се случват крипто транзакции, така че те са много устойчиви на хакерство“, каза Revolut.

Миналата година Revolut, която има европейски банков лиценз, обяви партньорство с базираната в Ню Йорк компания Paxos. Партньорството позволява на потребителите в 49 държави да купуват, държат и продават Биткойн и етер.

Revolut върви към статуса на супер приложение

Включването на допълнителни токени в офертата на продукти от Revolut е част от издигането на платформата до супер приложение. Освен това, той добавя към неотдавнашната тенденция на финтех платформите, включващи криптовалути, за да се възползват от бичия ход.

Това идва след неотдавнашния бум на криптовалути, воден от Биткойн. През 2021 г. пространството на цифровите активи кумулативно достигна 2 трилиона долара пазарна капитализация.

Източник

Leave a Reply