RBC Capital Markets: Епъл трябва да последва примера на Тесла с купените биткойни в размер на 1,5 млрд. долара

След като Тесла инвестира около 1,5 милиарда долара в Биткойн (BTC), вниманието сега се насочва към това кой най-голям американски технологичен гигант може да бъде следващия по ред, като някои коментари вече сочат към Епъл.

BTC се превръща в популярна опция в балансите на публично регистрираните американски компании, като много фирми отделят значителна част от своето парично салдо за най-голямата криптовалута по пазарна капитализация.

Епъл трябва да купува биткойни и да създаде борсова платформа

RBC Capital Markets призовава производителя на Айфон да създаде платформа за обмен на биткойни и също така да придобие част от популярната криптовалута. Като част от бележката към инвеститорите, RBC Capital Markets се аргументира, че подобен инвестиционен ход би бил по-разумен от влизането на пазара на електрически превозни средства (EV), добавяйки:

„Инициативата за създаването на подобен портфейл изглежда ясна възможност за фирмата за бизнес за няколко милиарда долара (потенциал за над 40 милиарда долара годишни приходи с ограничена изследователска и развойна дейност).“

Всъщност слуховете за планираното включване на Епъл на пазара на електромобили се превърнаха в хит наскоро, когато Хюндай и Киа се дистанцираха от докладваните преговори с американския технологичен гигант.

Големите борси изнемогват след скока на Биткойн и инвестицята от 1,5 млрд. долара от Тесла

Призивът на RBC идва след съобщенията, че гигантът за производство на EV Тесла е придобил 1,5 милиарда долара в биткойн с планове за потенциално приемане на плащания от BTC за своите продукти. Новината изпрати цената на Биткойн над предишния си рекорд за всички времена, преминавайки границата от 44 000 долара.

Според по-ранен доклад на CryptoPotato, сумата изразходвана за Биткойн от Тесла възлиза на около 15% от нейните нетни парични наличности.

Биткойн борсата на Епъл ще бъде хит на пазара

За RBC успехите на борси подобни на Койнбейз, Square и ПейПал показват жизнеспособността на платформата за обмен на Биткойн. Освен това услугата за криптообмен на компанията няма да има затруднения при осигуряването на значителен пазарен дял, като се има предвид доказаните резултати в областта на онлайн сигурността.

За да улесни успеха на криптообмена на Епъл RBC добави, че компанията трябва да преобразува част от своя паричен резерв в BTC. Според RBC подобен ход би стимулирал по-голяма полезност за платформата, като същевременно спомогне за повишаване на цената на биткойните.

Междувременно скокът на биткойн над границата от 44 000 долара срещна известна съпротива, вероятно поради взимането на печалба от някои инвеститори, която доведе цената на BTC до ниво от около 43 000 долара към момента на писане на статията.

Източник

Leave a Reply