Litecoin (LTC) е близо до върха си за 2020 г. след 223-процентно рали

Litecoin (LTC) регистрира двуцифрени печалби, докато повечето топ криптовалути остават на нулата.

Litecoin, една от най-старите криптовалути, полетя нависоко. Тя постигна ръст от над 12% през последните 24 часа според статистиката на CoinMarketCap.

Среброто при криптовалутите достигна връх от 80,93$ в Койнбейз, доближавайки се до най-високите си нива от началото на годината.

LTC

С пазарна капитализация от 5,3 млрд. долара, Litecoin вече диша във врата на Chainlink, след като задмина Bitcoin Cash.

Стойността се е повишила с 223% от черния четвъртък на 13-ти март. Тогава пазара се срина и Litecoin загуби 48% от стойността си за един ден, за да достигне най-ниското ниво за годината от 25$.

В исторически план Litecoin има силна корелация с поведението на Биткойн. Алткойна е доста тих през октомври и се движи в нивата 45-50%. През последната седмица обаче той се повиши с близо 40$.

През 2019-та Litecoin достигна до 146$, но не надмина много тези нива. Криптовалутата започна да копае нови и нови дъна, преди да се възстанови през 2020-та.

Докато крипто кралят вече наближи своите най-високи нива в историята, сякаш Litecoin го очаква още дълъг път. Монетата е с повече от 80% под най-високата си стойност от 420$, достигната на 12 декември 2017-та година.

По време на предишния бичи пазар създателят на Litecoin Чарли Лий взе трудното решение да се раздели със своите монети. Това незабавно доведе до вътрешни противоречия. Дори и в момента обаче Лий остава свързан с проекта, който наскоро отпразнува своята девета годишнина.

Източник

Leave a Reply