KuCoin възстанови 84% от откраднатите криптовалути след хак за 280 милиона долара, казва съоснователят


KuCoin възобнови пълното обслужване на 176 от общо 230 търгуеми активи до момента.

Борсата за криптовалути KuCoin възстанови по-голямата част от загубените средства при хакерски инцидент за 280 милиона щатски долара през септември, заяви старши изпълнителен директор.

Джони Лю, съосновател и главен изпълнителен директор на KuCoin, обяви на 11 ноември, че борсата вече е възстановила 84% от откраднатите активи. Лю каза, че процесът на възстановяване включва „проследяване по веригата, надграждане на договори и съдебно възстановяване“. Той също така отбеляза, че борсата ще публикува повече подробности относно възстановяването на средства, след като делото приключи.

Четете още: Биткойн достига рекордно високи стойности спрямо руската рубла


Според Лю, KuCoin е възобновил пълните услуги за 176 токена, търгувани на тяхната платформа. Той каза, че услугите за останалите монети трябва да бъдат възобновени преди 22 ноември. Както беше съобщено по-рано, KuCoin има общо 230 търгуеми активи на своята платформа.

Обявявайки новината в Twitter, Лю не посочи точния размер на активите, загубени от хакерския инцидент. KuCoin първоначално изчислява, че потребителските загуби възлизат на 150 милиона долара, докато компанията за крипто анализ Chainalysis впоследствие оценява загубите на 275 милиона долара.

По-рано Лю каза пред Cointelegraph, че нарушението е засегнало горещи портфейли, съдържащи Биткойн (BTC), Етър (ETH) и ERC-20 токени. Впоследствие голям брой откраднати токени ERC-20 бяха замразени от големи криптопроекти в опит да се предотврати тегленето. В началото на октомври Лю обяви, че мениджърите на KuCoin са успели да открият заподозрените в хакването със „значителни доказателства под ръка“.

Източник

Leave a Reply