JPMorgan, Goldman Sachs и UBS инвестират в ETP на Полкадот (DOT)

Традиционни финансови институции, включително JPMorgan и Goldman Sachs, са закупили акции в първия продукт, търгуван на борса (ETP), който предлага на клиентите достъп до DOT – криптовалутата на Полкадот.

Според CoinDesk, позовавайки се на данни, прегледани от терминал на Bloomberg, Goldman Sachs, ICAP, JPMorgan, UBS, Kepler Securities, Instinet и други са закупили акции в базираната в Швейцария 21Shares ’ETP. Продуктът дебютира по-рано този месец на SIX Swiss Exchange при цена от $ 22-23 и оттогава се изкачи до над $ 30.

Покупките предполагат, че апетитът на институционалните инвеститори за достъп до криптовалутите в настоящия бичи пазар надхвърля Биткойн и Етер. Инвестирането в ETP означава, че клиентите на фирмите не инвестират в самата DOT, а вместо това в ценна книга, проследяваща нейната ефективност.

Полкадот е създаден от съоснователя на Етериум Гавин Ууд и е блокчейн, който поддържа различни взаимосвързани подвериги, наречени parachains. DOT е нараснал с 86,2% през последните 30 дни и бързо се превръща в една от най-големите криптовалути по пазарна капитализация.

DOTUSDT диаграма от TradingView

Инвестирането в ETP означава, че клиентите не трябва да изтеглят конкретен софтуер, за да стартират портфейл, нито да разбират как да използват криптовалутата. Съобщава се, че Goldman Sachs купува три партиди акции от името на клиент, докато UBS купува 2770 акции. JPMogan е закупил 500 акции, ICAP 1000 акции, а Merril Lunch на Bank of America е купил 2200 акции, Kepler Securities – 550, Instinet – 9 280, а Flow Traders са закупили 6 897.

ETP, съобщава CoinDesk, е нараснал и има над 15 милиона долара активи под управление. Майкъл Лий, ръководител на търговията с дигитални активи в крипто ETP на пазарния производител Flow Traders каза, че интересът към търговията с криптоактиви се е увеличил „значително“, тъй като тези продукти „са лесен начин да се изложите на криптовалути, без да се притеснявате за попечителството“.

Източник

Leave a Reply