GrayScale купува Биткойн за 370 милиона долара

Само за три дни GrayScale направи това, което в края на декември стори за седмица. Почти 10 000 биткойна бяха купени от сряда насам, а стойността им е около 370 милиона долара.

GrayScale купи 80 милиона долара в рамките на часове след отварянето на пазара в сряда. След това в четвъртък бяха добавени 2620 биткойна на стойност около 100 милиона долара.

В петък имаше скок и GrayScale добави 5130 биткойна на стойност 190 милиона долара.

Това е почти един Гугенхайм седмично. Партньорите на Гугенхайм, разбира се, са публично търгуваните инвеститори на богати семейства, които обявиха през декември, че ще купят 500 милиона долара в Биткойн.

Управляваните активи от Grayscale достигат 25 милиарда долара

Търсенето на биткойни изглежда се ускорява в GrayScale, като започва от около 100 милиона долара седмично през ноември, 500 милиона долара седмично през декември и сега не е далеч от 500 милиона долара за половин седмица.

Според последния им доклад миналата година те са инвестирали 5,7 милиарда долара в биткойни, огромен скок от 608-те милиона през 2019 г., което само по себе си е удвояване на 360-те милиона от 2018 година.

Индикирането на интерес към Биткойн от страна на институционалните инвеститори става параболично, като само акредитирани инвеститори могат да създават Биткойн акции с нетна стойност на активите, акции, които след това се търгуват публично на извънборсовите пазари след шестмесечно задържане.

За да отпразнуват този успех, те направиха реклама в Wall Street Journal и Financial Times.

„Доставяме Биткойн на масите“, каза основателят на GrayScale Бари Силбърт, като търгуваните акции в биткойн тръста се доближават до 23 милиарда долара.

Източник

Leave a Reply