Goldman Sachs спори с Bloomberg относно биткойн

Goldman Sachs категорично не са съгласни с Майк Блумбърг относно криптовалутите като клас активи, достоен за инвестиционен интерес.

Според изтегления слайд на PowerPoint, Goldman Sachs в призив от 27 май, обсъждащ икономическите перспективи на САЩ, заяви, че криптовалутите не са клас на активи. Формулировката на слайда изглежда обезкуражава клиентите им да инвестират във разрастващия се технологичен актив. Това е в пълен контраст с възгледите на бившия кандидат за президент Майкъл Блумбърг, чийто план за финансова реформа недвусмислено нарече Биткойн клас активи.

Bloomberg: По-добър от златото

Планът на Майкъл Блумбърг открито призна криптовалутите като основен клас активи. Той също така призова за прозрачна регулаторна рамка:

„Криптовалутите се превърнаха в клас активи на стойност стотици милиарди долари, но регулаторният надзор остава фрагментиран и неразработен. За цялото обещание за блокчейн, биткойни и първоначалнo предлaгане на монети, има и много шумни рекламни кампании, измами и престъпна дейност. „

Четете още: Предупреждение от автора на богат татко беден татко: „Вземете биткойн и се спасете“

Трябва да се отбележи, че повечето, ако не и всички, от предполагаемите критики към Биткойн (BTC) от страна на Goldman Sachs, биха могли да бъдат привлечени и срещу други установени активи, като златото. По-специално, анализаторът на Bloomberg, Майк МакГлоун, който често е бик относно криптовалути, смята, че биткойнът е по-добър съхранител на стойност от златото поради нееластичния характер на запаса му:

„За разлика от наподобяващото валута злато, по-високите цени няма да бъдат стимул за по-голямо предлагане.“

Източник

Leave a Reply