Ford се присъединява към метавселената с 19 нови патента, включващи NFT

Американският автомобилен производител Ford, известен със спортния си автомобил Mustang и пикапите от серията F, е подал заявка за търговска марка за предлагане на цифрови продукти в метасредата.

Според доклад на Cointelegraph Ford Motor Company се подготвя за виртуалната ера и метавселената, като е подала 19 заявки за търговски марки на основните си автомобилни марки. Докладът се позовава на туит от лицензирания адвокат по търговски марки в Патентното ведомство на САЩ (USPTO) Майк Кондудис, който показва, че Ford прави своя ход в Metaverse с неотдавнашна серия от заявки.

Подадените документи, които бяха официално регистрирани на 2 септември, включват планове за „виртуални автомобили, камиони, микробуси и дрехи“ в допълнение към създаването на онлайн магазин за търговия на дребно и услуги за незаменими токени (NFT). Ford обмисля своите варианти за метавселената, включително създаването на произведения на изкуството, текст, аудио и видеоклипове за изтегляне, представящи марковата линия автомобили, SUV, камиони и микробуси, като за удостоверяване на автентичността на продуктите се използват NFT.

В доклада се твърди също, че Ford е разкрил планове за „виртуални стоки за изтегляне“, включително програми, включващи части за автомобили, аксесоари и дрехи, които могат да се използват в „онлайн виртуални светове“. В документите се очаква тези Metaverse светове да включват онлайн търговски изложения, използващи технологии за виртуална и разширена реалност. Както беше отбелязано от Cointelegraph, навлизането на автомобилния производител в Web3 се случва по-малко от месец, след като изпълнителният председател Бил Форд и главният изпълнителен директор Джим Фарли обявиха значителни съкращения на служители в глобалната си работна сила в опит да намалят разходите.

Източник: https://www.cryptoglobe.com/latest/2022/09/ford-joining-metaverse-with-19-new-patents-featuring-nfts/

Leave a Reply