Folding@Home надминава 400 000 потребители на фона на крипто приноса

В скорошен пост на ask-me-anything в Reddit, Грегъри Болман (Gregory Bowman), директор на Folding@Home (F@H), разкри, че в момента проектът има 400 000 компютъра, които активно допринасят за изследванията.

„Имахме около 30 000 потребители преди да започне пандемията“, заяви той и добави: „През последните две седмици 400K доброволци се присъединиха към Folding@home.“

Броят на донорите на F@H се е увеличил с 1200% за четири седмици

Folding@Home е платформа, която пренасочва дарения от излишна изчислителна мощност към медицински и научни изследвания. На 27 февруари F@H обяви инициатива за използване на глобална компютърна мрежа, която да допринесе към фармацевтични лекарства за борба с COVID-19.

F@H също така отделя изчислителната мощност за изследване на рак на гърдата, болестта на Алцхаймер и епигенетиката.

Подкрепата към криптовалутите помага на F@H в борбата с коронавируса

Увеличаването на даренията на F@H бе подпомогнато от силното участие на крипто общността.

Coreweave, който твърди, че е най-големият американски миньор на Етериум (ETH), пренасочи изчислителната мощност на приблизително 6000 графични процесорни единици (GPU). Главния технически директор на Coreweave изчисли, че дарените ресурси се равняват на 0,2% от общия хаш-процент на Етериум.

Четете още: Виталик разкрива своето виждане за следващото десетилетие на развитието на ETH 2.0

През последните седмици платформата F@H получи одобрения от децентрализирана изчислителна мрежа, Golem и блокчейн платформа, Tezos – които са организирали дарения от няколкостотин XTZ, който ще бъде наградени на най-големия F@H донор към края на този месец. Към 12 март Tezos вече разполагаше с 20 екипа, предоставящи ресурси за платформата.

На 14 март производителят на GPU чипове Nvidia разкри, че те допринасят за F@H, призовавайки геймърите да се присъединят към тях:

„PC геймъри, да вкараме в употреба тези графични процесори. Присъединете се към нас и нашите приятели в @OfficialPCMR в подкрепа на folding@home и даряване на неизползванa изчислителна мощност за борба срещу COVID-19! “

Източник

Leave a Reply