EToro предупреждава потребителите, че изчерпва криптовалутите за търговия поради „безпрецедентно търсене“

Обменната платформа eToro се затруднява на фона на нарастващото търсене на криптовалути, като изпрати имейл до всички потребители с предупреждение за възможни ограничения за търговия този уикенд.

Базираната в Израел платформа за обмен eToro на успява да издържи на търсенето на криптовалути според имейл, изпратен до потребителите по-рано днес.

„Безпрецедентното търсене на крипто, съчетано с ограничената ликвидност, представлява предизвикателства пред способността ни да доставяме КУПУВАЩИ поръчки през уикенда.“
В резултат на това платформата предупреждава за „възможни ограничения за крипто покупки на поръчки“ и че „разпространението на крипто активи може също да бъде много по-широко от обикновено“.

EToro стана жертва на собствения си успех. Вчера маркетинг мениджърът Брад Микелсън разкри, че през предходните 11 дни 380 000 нови потребители са отворили сметки и че обемите на търговия са се увеличили 25 пъти по-високо от същото време през 2020 г. Към 9 януари eToro има над 17 милиона регистрирани потребители.

Как да купя Биткойн?

Основателят на Quantum Economics Мати Грийнспан – бивш пазарен анализатор за eToro – заяви пред Cointelegraph, че предупредителното известие е „симптом на потенциална предстояща криза на ликвидността“. Той препоръча на потребителите в Twitter да не се опитват да изтеглят средства от платформата.

Ако eToro приложи предвидените мерки, потребителите ще бъдат ограничени до максималната си експозиция на криптовалута и евентуално няма да могат да правят нови поръчки за покупка. Грийнспан обясни, че това просто означава, че някои потребители „може да се наложи да изчакат, за да влязат“.

Миналата седмица борсата ограничи европейските потребители от маржин търговия поради повишени пазарни рискове и увеличи минималната сума на депозита с 400% до 1000 долара в опит да се възползва от регистрациите на нови потребители.

На други борси също се наблюдава нарастващ обем на търговията, като дневният обем на Койнбейз достига 9,5 милиарда долара на 12 януари, което е повече от 50% от предишния си рекорд от 6,5 милиарда долара на 9 януари, записвайки над 30 милиарда долара на 12 януари.

Как да купя Биткойн?

Въпрос на време е да видим как други борси започват да се справят с ликвидните проблеми, смята Грийнспан заявявайки, че е „много вероятно“ да видим това положение да се случва на други платформи в близко бъдеще.

Притесненията относно ограниченото предлагане на биткойни се издигнаха на преден план през последните шест месеца заради инвестиционния гигант Grayscale, който купува Биткойн с тревожни темпове. Сега фирмата има под свой контрол 20 милиарда долара, като нейните биткойн покупки изпреварваха добивното производство с почти три към едно през декември 2020 г.

Източник

Leave a Reply