Ethereum има голям потенциал: милиардерът бивш главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмит

Ethereum има голям потенциал: милиардерът бивш главен изпълнителен директор на Google Ерик Шмит

Милиардерът Ерик Шмит, бивш председател на Google, е ентусиаст, който казва, че етереумът може да бъде „мощна платформа“, чийто неизползван потенциал все още не е достигнат.

Шмид направи изявлението по време на събитие на живо с икономиста Тайлър Коуен, което се проведе от Вилидж Глобъл в Сан Франциско.

В широкообхватния разговор Шмид обсъди бъдещето на технологиите, реформата на корпоративното управление, практиките на наемане на Google и разклоняването на интернет.

Попитайте ни за хардуер за добив на криптовалути тук.

Шмид: Етериум има голям потенциал

На въпроса дали мисълта, че блокчейна е надценяване или подценявана, Шмид е дал сложен отговор. „В публичния формат, надценени. При техническото му използване, подценявано „, каза той. „Днес блокчейна е страхотна платформа за бизнеса и другите валути. И е страхотна платформа за частни банкови сделки, където хората не се доверяват един на друг. “

Шмид смята, че възникват вълнуващи подобрения в Етериум, които могат да революционизират бизнеса и обществото.

„Мисля, че най-интересните неща, които се случват, са началото на използването на блокчейна – най-очевидният пример е способността на Етериум“, каза Шмид.

И ако етертеумът успее да разбере как да направи глобална синхронизация на тази дейност, това ще стане доста мощна платформа. Това е наистина ново изобретение.

Това е положителна оценка, която съоснователят на Етериум Виталик Бутерин несъмнено споделя.

Както съобщава CCN, Бутерин наскоро отрече слуховете, че се оттегля от развитието на етера, заявявайки, че се фокусира върху насърчаването на работата на други разработчици в общността за разработчици с отворен код.

Шмид през 2014: „Bitcoin прави невероятно напредване“

Интересното е, че Ерик Шмид е ранен вярващ в биткойна. През 2014 г. той похвали невижданата криптираща валута като уникален технологичен напредък с огромен потенциал.

„Bitcoin е забележително криптографско постижение“, каза Шмид. „Способността да създаваш нещо, което не може да се дублира в цифровия свят, има огромна стойност.“

Той продължи: „Биткойновата архитектура – буквално способността да имаш тези части, които не могат да бъдат възпроизведени – е невероятен напредък. Много хора ще изградят бизнеса си в допълнение към това. “

Шмит бе представен за първи път на Bitcoin през 2011 г. от основателя на Wikileaks Джулиан Асанж. В петчасово интервю Асанж, публикувано в Уикилийкс, Асандж призова Шмид да приеме биткойна, защото ще бъде ценен някой ден.

„Трябва да прегърнете идеята от рано, защото вашите биткойни ще струват много пари един ден“, каза Ашандж на Шмид.

Попитайте ни за хардуер за добив на криптовалути тук.

Шмит – чието нетно богатство достига 13.4 млрд. долара – вероятно не е забогатял от криптопарите, но очевидно е заинтригуван от новата технология.

Други мениджъри от Google, които са фенове на криптовалутите, са съоснователят на Google Сергей Брин и главния изпълнителен директор Сундар Пичай. И двата технологични милиардери имат млади синове, които копаят Етериум, както съобщи CCN.

Пичай е казал, че неговият 11-годишен син копае Етериум домашен компютър, който Пичай е построил. А Сергей Брин казва, че той също копае Етериум заедно със сина си.

„Преди година или две, синът ми настояваше, че трябва да си вземем геймърски компютър“, разказа Брин. „Казах му – Добре, ако получим компютър за игри, трябва да копаем криптовалути. И така се сдобихме с копач за Етериум.“

Източник

Leave a Reply