Citibank прави ориентировъчна прогноза за биткойн за $ 318 000 за декември 2021 г.

Неотдавнашен технически анализ на Биткойн (BTC), изготвен от CitiFX за нейните институционални клиенти, посочва потенциалния връх от 318 000 долара някъде през декември 2021 г.

Както беше подчертано от коментатора в Twitter Алекс на 14 ноември, точната цифра няма голяма стойност за толкова дълъг период от време. Анализът обаче предполага, че биткойн „цената вероятно ще продължи да се покачва и то много.“

Описвайки Биткойн като злато от 21-ви век, анализаторът Том Фицпатрик за пръв път разглежда дългосрочната тенденция на цената на Биткойн, характеризираща се както досега с „немислими ралита, последвани от болезнени корекции.“

По-специално обаче, трите основни бичи периода на BTC досега се увеличават. Първоначално имаше 10-месечен период от 2010–2011 г., последван от двугодишен период от 2011–2013 г. и накрая тригодишен период, обхващащ 2015–2017 г.

Обратно, Фицпатрик твърди, че периодът на корекция след последните два бичи пазара остава стабилен около 12 месеца.

Това, според анализа, ни поставя в средата на бичи пазар, започнал в началото на 2019 г. и потенциално настроен да работи в продължение на четири години до края на 2022 г.

Може да се твърди, че подобен удължен бик би довел до още по-високи нива, а графиката „това, което изглежда като много добре дефиниран канал“ през последните седем години дава на Фицпатрик прогнозата му за цена от 318 000 долара за биткойн през декември 2021 г.

Макар да признава, че тази цифра може да изглежда крайно невероятна, той посочва, че това „би било разлика от ниско до високо ниво от само 102 пъти (най-слабото рали досега в процентно изражение) в момент, в който аргументите в полза на биткойн биха могли да бъдат по-убедителни от всякога.“

Тези аргументи включват промяна в паричната политика на Федералния резерв на Съединените щати, настъпила при удара на пандемията на коронавируса. Това се характеризира с огромно и продължително нарастване на производството на нови пари, без намерение това да се промени, след като икономиката и заетостта се повишат отново.

Източник

Leave a Reply