Петте най-странни теории за ценовия скок на Биткойн

От CCN: Цената на биткойна се движи по загадъчни начини. Много теории бяха представени в опит да се обясни нейното метеоритно покачване тази седмица. От подравняването на планетите в Слънчевата система, до магическото докосване на Джъстин Сън. Ето петте най-странни теории за ценовия скок на Биткойн:

Подредбата на звездите. Буквално.

Според известния аналитик на блокчейн Дейвид Джерард, небесните тела могат да бъдат отговорни за нахлуването на Биткойн. Авторът на „Атака на 50-футовия блокчейн: биткоин, блокчейн, етериум и интелигентни договори“, наскоро публикува в Туитър:

„Важното за цената на Биткойн е, че и Макемаке, и Хаумея са във Везни в момента. Очевидно е. „

Сигурен съм, че не е нужно да казвам на никого от вас, че Макемаке и Хаумея са планети-джуджета. Всеки път, когато пресичат пътя на Везни, той намалява задръжките на криптовалутните спекуланти, което води до скорошния скок на цената на Биткойн. Следете следващия месец, когато Куаоар и Седна преминат през Близнаци.

trans-neptunian objects
Изглежда, че звездите са подравнени за крипто пазара. | Източник: Wikimedia Commons

Джерард се шегува, разбира се. Но най-смешното е, че той дори може да не е отговорен за най-странната причина в този списък с теории за ценовия скок на Биткойн.

Келвин Айр: Измамници изпращат инвеститорите към Биткойн СВ

Тази седмица Калвин Айр се появи в Туитър, за да насочи вниманието към своя проект Биткойн СВ (BSV). Най-вече защото никой друг няма да го направи.

Според Айр, Биткойн е на ръба на огромен срив. Макар че това все още може да се окаже вярно, аргументите на Айрса го доведоха до този списък.

Четете още: Растежът на Биткойн е неудържим, казва МакАфий

След неотдавнашното премахване на BSV от Бинанс Айр обясни, че единствената сигурна монета от входящия пазар е Биткойн СВ. Затова трябва да скочим от кораба към „разклонението на разклонението“ преди той да потъне. Айр каза:

„Дали текущата цена на BTC е направена от всички борсови измамници… ако е така, единственото безопасно място за отстъпление е BSV, което не е рекламирано и неотдавна беше отритнато с пазарна манипулация .. а предлага реална полза. „

Това е финансов съвет.

Цената на Биткойна скача заради смъртта на всички алткоини

Ценовият скок на Биткойн предизвика бурен дебат в интернет. Хората напразно търсят някакво логично обяснение. Един пример за това беше намерен на Reddit тази седмица, където дебатът бушуваше за дълголетието на пазара на алткоини.

Според един потребител, u/gonzales82, времето на алткоините изчерпано. Той написа:

Експериментът с ICO приключи. Никой не достави убедителни продукти. Дори Етериум, колкото и да го харесвам като научен експеримент, не постигна нищо и сега навлиза в рисков преход към недоказан експериментален консенсусен алгоритъм. Хората се събуждат и осъзнават, че Биткойн е много по-голяма идея от която и да е от хората с блокчейн фантасмагории, които се опитват да ги прокарват през последните няколко години. „

Може да се каже, че вярата в Биткойн е възстановена, след като общността е избегнала идеята за блокова реорганизация. Блоковият ре-орг бе обсъден от главатаря на Бинанс, Чангпенг Жао, след хакерската атака срещу борсата.

Тъй като през последните няколко месеца множеството алткоини достигнаха ръст от 100% до 1000%, тази идея изглежда малко вероятна за сега.

Спокойно, разрешихме го! Джъстин Сън спаси Биткойн

Justin Sun
Джъстин Сън е момчето, което спаси криптовалутите и специално Биткойн. | Източник: Twitter / Джъстин Сън

По-рано тази седмица основателят и главен изпълнителен директор на Трон Джъстин Сън бе в Амстердам, за да говори на конференцията TWN2019. Докато беше на сцената, Сън разкри, че всъщност той спасява пазара на криптовалута и изпраща цената на биткойн нагоре.

Четете още:Цената на Биткойна надмина 8 000 долара за първи път от юли 2018

Както съобщава Chepicap, Сън каза на присъстващите на конференцията:

„Определено знам, че оказвам голямо влияние върху общността и цената на криптовалутите. Когато Бинъс беше хакнат онзи ден, цената на Биткойн спадна от $ 5900 на $ 5700. След това написах туит, в който казах, че ще изпратя 40 милиона долара в USDT, за да подкрепя Бинанс. И цената се върна веднага. „

ЕХА!

Така че за всички вас, които си мислеха, че Сминем е момчето, което е спасило крипто – вие много бъркате. Джъстин Сън е момчето, което спаси крипто-света и специално Биткойн.

На въпроса дали ще се измъкне от подобни изявления, Сън казва:

„Искрено исках да помогна, защото Джао е мой приятел. Вярвам в него и вярвам в Бинанс. Не искам хората да губят доверие, защото само 2% от общите им пари са били хакнати. „

Виждате ли, в крайна сметка става въпрос за приятелство.

Продадох!

Този наивник продаде биткоините си миналата седмица. Разбира се, Богданофовете веднага се хванаха за телефоните си и издадоха безсмъртната заповед: „Напомпайте го!“

И така цената на Биткойн скочи; притежателите спечелиха, а аз загубих шанса си.

Leave a Reply