Канадската банка изчисли, че 5% от канадците притежават Bitcoin

Канадската банка изчисли, че 5% от канадците притежават Bitcoin

Данните от банката на Канада и Комисията за ценни книжа на Онтарио разкриха, че приемането на биткоини в Канада постоянно нараства, като процентът на отговорилите в анкета, които притежават биткойн, се е увеличил от 2,9% през 2016 г. на 5% през 2017 г.

Според наскоро публикуван доклад на Канадската банка, озаглавен „Bitcoin Awareness and Usage in Canada: An update“, канадците на възраст между 45 и 54 години са групата, която отчита най-голям ръст в притежанието на биткойн през този период, умножавайки се почти четири пъти, от 0,9% през 2016 г. до 3,5% през 2017 г. По подобен начин докладът на OSC(Ontario Securities Commission) показва, че около 1 от 10 канадци в момента притежават или са притежавали криптовалути.

Разбивка на данните

Докладът на Канадската банка показва, че разликата между половете при притежаването на биткойн се е увеличила значително през въпросния период. Жените са останали с 2% притежение на криптовалути, докато коефициентът на собственост при мъжете е скочил почти двойно, от 4,2% до 8,1% процента. Забележително е, че собствеността не расте само в силно населени провинции с градски центрове като Онтарио и Британска Колумбия, но се разраства във всички провинции, включително Манитоба, Саскачеван и Алберта. Докладът показа също, че броят на притежателите на малки суми се е увеличил с по-голям марж от този на хората, притежаващи повече от 10 биткойна.

Данните на OSC оценяват общия брой жители на Онтарио, които държат криптовалути на 500 000, като екстраполират респондентите от извадката за населението на цялата провинция. От тях 63 процента твърдят, че притежават биткойн, следвани от 35 процента за етериум, 18 процента за лайткойн, 17 процента за биткойн кеш и 13 процента за рипъл (XRP). Много важно е, че докладът е успял да установи от респондентите кога са закупили за първи път своите криптовалути и не е изненадващо, че голям процент са го направили края на 2017 г. или началото на 2018 г.

JPMorgan: Има 60% шанс за рецесия в САЩ до 2020 г., алтернатива ли са криптовалутите?

Според проучването, проведено през март 2018 г., 35% от притежателите на криптовалути съобщават, че са направили първото си закупуване  през предходните три месеца, а още 37% твърдят, че са получили първото си крипто през последната година. Само 27% посочват, че са закупили криптото си преди повече от година, което означава, че 72% от хората в Онтарио са купили крипто през последната година. Това е показателно за растежа на приемането на крипто в най-населената провинция на Канада.

Тъй като криптовалутите продължават да растат на популярност и да се разпространяват в Канада, регулаторите също така наблюдават новите възможности и заплахи в страната, които наскоро бяха описани като „по-лесни за блокиране от САЩ“. CCN съобщи през май, че канадски и американските регулатори си сътрудничат в съвместна трансгранична операция, насочена към измами с ICO и криптовалути, наречена „Operation Cryptosweep“.

Източник

Leave a Reply