5 неща, които ми се искаше да знам, преди да вляза в криптогалактиката

Биткойн (BTC) и криптовалутната индустрия придобиха популярност през последните месеци, заедно с ценовото пътуване на Биткойн до 50 000 долара и след това. Предвид вероятния приток на нови участници на пазара, ето пет неща, които бих искал да знам, когато се заинтересувах от бранша преди години.

[Бележка от изданието: Инвестирането в криптовалути или монети е силно спекулативно и пазарът е до голяма степен нерегулиран. Всеки, който го обмисля, трябва да бъде готов да загуби цялата си инвестиция.]

Биткойн може да бъде валута или съхранение на стойност

По същество биткойнът е начин за изпращане на стойност от един човек на друг, без да е необходимо да предоставяте чувствителни данни, като банкова информация и номера на кредитни карти. Въпреки че започна като транзакционна валута, както е описано подробно в оригиналното му описание, публикувано през 2008 г., Биткойн стана известен повече като склад за ценни активи, подобен на златото през последните години.

Биткойнът е лесен за придвижване, без граници и не е обвързан с конкретен субект или регион. Стойността му е подобна на тази на златото въз основа на аспекти като търсене и предлагане. Само 21 милиона биткойни някога ще съществуват, което го прави оскъден в сравнение с глобалното население.

В допълнение към биткойните съществуват хиляди други криптовалути, предлагащи различни начини на употреба.

Криптотърговията никога не затваря

За разлика от инструментите на традиционната финансова система, като банките и фондовия пазар, крипто пазарите никога не се затварят. Крипто активите търгуват всеки ден, по всяко време, дори по празници.

Крипто-транзакция може да се извършва и по всяко време на денонощието, като те се уреждат през блокчейна. От друга страна на банките отнема дни, за да уредят транзакциите в техните бекенд системи и работят само в определени дни, в определени часове.

Преместването на пари в и извън криптосистемата обаче понякога може да изисква взаимодействие с банкови сметки, в зависимост от потребителя и неговия или нейния подход, така че традиционните часове на работа могат да се прилагат на някакво ниво.

Въпреки че е цифрово, Криптото все пак се нуждае от място за съхранение

Биткойн и други криптовалути могат да се съхраняват на борси или други уеб-базирани платформи, но това несъмнено не е най-добрият способ, имайки предвид хакерството и други рискове.

Правителството на САЩ несъзнателно направи най-големия PR ход за Биткойн

Съхраняването на монети или жетони в лични крипто портфейли дава на потребителя по-голям контрол върху средствата му, далеч от взаимодействие с трети страни, както и позволява на притежателя на актива да управлява собствената си сигурност. Съществуват множество видове портфейли, включително софтуерни портфейли, въпреки че хардуерните портфейли се разглеждат в индустрията като един от сравнително по-безопасните методи за съхранение.

Twitter, YouTube и подкасти могат да бъдат страхотни ресурси

Участието в крипто изисква много обучение и самообучение. За щастие в YouTube съществува множество ресурси, които да помагат както на новодошлите, така и на експертите. Търсенето на различни крипто теми в YouTube се оказа полезно в ранните ми дни. Каналът на DataDash на Nicholas Merten в YouTube беше полезен за изучаването на основите в бранша, както и за поддържането на актуална информация. Подкастът на Брайън Крогсгард, Ledger Cast, също даде някои страхотни прозрения за индустрията.

Освен това Twitter е едно от най-често срещаните места за стартиране на крипто разговори и информация, въпреки че проявяването на скептицизъм и предпазливост, както и провеждането на изследвания, ми послужиха добре в навигацията в бранша.

Крипто може да отнеме време

Обучението за правилните практики за сигурност и как да се извършват транзакции с крипто, както и изучаването на самите активи, отнема време. Следването на трендовете на бързо развиващата се индустрия също отнема доста време, въпреки че може да бъде и забавно.

Крипто включва широк спектър от други теми, въпреки че познаването на тези пет неща би ми дало предимство в някои ключови части на индустрията.

Източник

Leave a Reply