5 най-добри криптовалути, в които да инвестирате през 2020 г.

Криптовалутите промениха бизнес света като добавиха още един вид активи, в който индивидуални инвеститори и организации могат да влагат парите си. В момента само около 3% от хората търгува с дигитални пари, но броят им постоянно нараства.

Но инвеститорите трябва да внимават и да отделят много време в това да изучават тенденциите за какво ще се случи с този пазар вбъдеще. А това не е никак лесна задача, затова е добре винаги да се консултирате с няколко различни източника и да се опитате да разпознаете най-добрите възможности.

Защо да инвестирате в криптовалути?

Авторите експерти на Edugeeksclub определят криптовалутите като дигитален актив разработен с цел да допълва традиционните пари и да гарантира сигурността на финансовите онлайн транзакции.

Един от основните въпроси е защо въобще да си купите криптовалута. Оказва се, че има много причини за това:

Наличност: Достъпът до дигиталните пари е лесен и можете да ги препродавате навсякъде и по всяко време.

Сигурност: С инвестирането в крипто пари, не трябва да се страхувате от измами или кражба на самоличност.

По-ниски комисионни: Таксите за извършване на транзакции с криптовалути са много по-ниски от традиционните такси.

Диверсификация на портфейла: Криптовалутите могат да послужат като по-разнообразни инвестиции и различен обхват на работа

Четете още: Криптовалутата в светлината на информационния поток

5 криптовалути, които да купувате през 2020

1. Etherium
Етериум е базиран на популярната dApp платформа и оттам идва и силата му. Според някои анализатори, етериум дори може  да настигне биткойн. Въпреки, че не всички споделят това мнение, етериум наистина се очаква да расте през 2020 г.

2. Bitcon
Този списък не може без биткойн. След три години на голям растеж и големи спадове, през 2019 г. биткойн се стабилизира. Биткойн е най-добрият избор за инвеститори, които искат да играят на сигурно и се надяват на малка възвръщаемост през дълъг период от време.

3. Litecoin
Лайткойн може и да е много по-евтин от биткойн и етериум, но тази по-ниска цена не е отражение на пазарния му потенциал. Инвестицията в лайткойн може да е значителна възможност, тъй като цената му е по-ниска, но техническите му условия позволяват на лайткойн да се превърне в глобална мрежа от транзакции, което е достатъчно, за да представлява инвестиционен интерес.

4. Ripple
Друга криптовалута, която има потенциала да доминира на пазара. В момента цената му е много ниска, но това може бързо да се промени, ако рипъл се превърне в официално решение за банкова инфраструктура. Някои твърдят, че Visa и Western Union може скоро да приемат рипъл като своя базова технология, което ще направи рипъл наистина значим.

5. NEO
Очаква се NEO да нарасне значително през 2020 г. Инфраструктурата му е пълна с потенциал и затова китайското правителство също обмисля да се обвърже с NEO. И ако това се случи, NEO може да се превърне в една от криптовалутите, която носи най-много печалби на по-гъвкавите инвеститори.

Източник

2 Replies to “5 най-добри криптовалути, в които да инвестирате през 2020 г.

Leave a Reply