Южнокорейската полиция на лов за ръководителите на престъпна организация свързан с Етериум


Столичната полиция в Сеул иззе две неназовани местни криптовалутни борси в опит да разбие престъпна организация, свързана с ETH.

Столичната полицейска агенция в Сеул започна криминално разследване на 12 юни, което доведе до издирването и изземването на две неназовани борси за криптовалути. Тези усилия бяха предприети с надеждата за разбиване на пресъпния кръг свързан с Ethereum (ETH) на стойност 41,5 милиона долара.

Според Joongang Ilbo, предполагаемата престъпна мрежа промотира своя бизнес модел като схема за маркетинг на много нива или MLM. Смята се, че повече от 1500 души са изпратили своите криптовалути на измамниците.

„Огромна възвръщаемост“, обещана с ETH инвестиции

Докладите сочат, че изпълнителният директор на компанията, идентифициран с името „Mr. Shin “, е бил разследван и е получил съдебна заповед, която му забранява да напуска страната, докато властите провеждат разследването си. Полицията посочва, че Mr. Shin е един от най-малко 100 лица, наблюдавани от властите.

Четете още: Цените се покачват, яростните протести и музикантите поемат контрол: Bad Crypto новини за седмицата

Друг заподозрян, известен като „Mr. A “също се следи. Като изпълнителен директор на една от борсите, той предполагаемо обещавал „огромна възвръщаемост“ за инвестиции в ETH.

Броят на жертвите може да надвишава 1500

Към момента на публикуване на статията, 433 инвеститори са подали жалби в полицията, като твърдят, че не са успели да изтеглят средствата си от схемата. Адвокатите, изказващи се от името на жертвите, заявиха, че може да има още 1000 души, които тепърва ще се обръщат към полицията.

Cointelegraph съобщи на 2 юни, че стойността на средствата от злоупотреби, източени чрез криптовалути през първите пет месеца на годината, достига огромни 1,4 милиарда долара.

Източник

Leave a Reply