Африка обича Биткойн, но XRP има приятели навсякъде

Световната перспектива е „почти изцяло положителна“ за Биткойн. Според последните анализи, извършени от The TIE в Туитър, Африка обича Биткойн и се чувства много позитивна за криптовалутата. Континентът е дом на няколко фирми, които използват цифровите активи, така че не е изненада, че мнозина биха били оптимисти за виртуалната валута.

Що се отнася до Южна Америка, ами… те са по-малко ентусиазирани.

Разглеждайки повече от 850 милиона туита на ден, партньорът на TIE, Social Market Analytics, анализира настоящите настроения за големите криптовалути, като отбелязва, че „настроението е водещият индикатор за движението на цените на крипто-валутата“. Последното проучване се проведе от 28 юни до 5 юли и предлага поглед към това как светът на социалните медии се чувства за пазара.

Четете още: Задава се нов пробив за Биткойн според Блумбърг

Според техния анализ, Северна Америка продължава да доминира в разговора, произвеждайки по-голямата част от туитовете за Биткойн, Биткойн Кеш, XRP, Етериум и Лайткойн. Съединените щати публикуваха над 30% от всички крипто-свързани туитове през този период.

Южна Америка е положителна към Биткойн

Перу е изключително благоприятен към Биткойн, като 93% от туитовете показват позитивни настроения. Въпреки това, останалата част от континента изглежда е в упадък по отношение на валутата. Дори и свръх напомпани икономики като Венецуела са песимистични, като само 40% от туитовете, свързани с биткойн, звънят положително.

Бразилия, с повече от 1700 туитове по време на този кратък период, е още по-ниско в класацията, като по-малко от 40% от туитовете, свързани с биткойн, показват благоприятна перспектива.

XRP привлича голямо внимание

Това може да се дължи на факта, че Бразилия е територия Рипъл, като 85% от техните туитове, свързани с XRP, са положителни. Рипъл направи значителен пробив в трансграничните плащания на Бразилия, чрез платежната мрежа xRapid.

Интересното е, че във всяка страна, която е имала значителен брой разговори за XRP, настроението е постоянно положително, без резултати под 50%. Това може да означава, че XRP се насочва към Луната … или, може би, че армията на XRP е дори по-голяма, отколкото си мислехте.

Африка обича Биткойн, но XRP има приятели навсякъде

Биткойн Кеш има малко приятели

Африка обича Биткойн и Етериум според анализа, но подобно на Южна Америка, те не са особено влюбени в Биткойн Кеш. Вилицата има по-голяма подкрепа в регионите на Европа, както и в Канада. Въпреки това, обемът на туитове за Биткойн Кеш е доста нисък, като много страни споменават монетата по-малко от 50 пъти през седмицата.

Четете още: Етериум ще води следващия скок на криптовалутите, доставя Интернет в Западна Африка

Лайткойн поведе седмицата по отношение на общите положителни туитове в света, с особено ентусиазирана подкрепа в Русия. Монетата се радва на повече от 70% положителни туитове, което показва изключително благоприятни настроения.

Африка обича Биткойн, но XRP има приятели навсякъде

Докато много страни показват смесени настроения на различните национални пазари, TIE изтъква световния ентусиазъм в частност за Биткойн. Според техния анализ, разговорите в Биткойн са били „почти изцяло положителни по целия свят.“

Базирайки се на анализа, фирмата установи, че Биткойн е наистина глобална сензация: „Можем също така да видим, че Биткойн е абсолютно глобален феномен“, казва The TIE.“

Източник

Leave a Reply