1 милиард души ще съхраняват всичките си спестявания в Биткойн на телефона си до 2026 г. според главният изпълнителен директор на MicroStrategy

През следващите пет години ще видим първия милиард души, които ще изберат да съхраняват богатството си с помощта на Биткойн, просто използвайки мобилните си устройства, казва изпълнителният директор на MicroStrategy.

Биткойн (BTC) ще бъде избраният метод за спестяване на 1 милиард души на техните телефони до 2026 г., прогнозира изпълнителният директор на MicroStrategy Майкъл Сейлър.

В интервю за CNBC на 23 февруари Сайлър, чиято компания притежава над 70 000 BTC, продължи публичното си застъпничество за Биткойн, наричайки го „доминиращата цифрова парична мрежа“.

Сейлър: Милиарди ще изберат биткойн за спестявания

Сайлър говори един ден след като министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън определи биткойните като „неефективни“ – коментари, които съпътстваха спад на цените с над 20% от рекордно високите стойности от 58 300 долара.

За него обаче коментарите нямаха особено значение в сравнение с по-широкия случай на използване на биткойна, който бързо навлиза във финансовия живот на все повече хора.

„Историята тук, която не се разказва, е, че биткойнът е егалитарна прогресивна технология“, каза той пред сегмента Squawk Box на CNBC.

„Ще стигнем до деня, когато 7 до 8 милиарда души имат кюлче цифрово злато на телефона си и те го използват, за да съхраняват спестяванията си с него.“

Продължавайки, той цитира 12-годишната надпревара на Биткойн до превръщане в актив от трилион долара – два до четири пъти по-бърз от технологичните гиганти като Amazon, Google и Apple.

Как да купя Биткойн?

„И така, светът се нуждае от това нещо и мисля, че можете да очаквате, че ще имаме милиард души, които съхраняват стойността си – по същество спестовна сметка – на мобилно устройство в рамките на пет години и те ще искат да използвайте нещо като Биткойн“, добави той.

„Биткойнът е доминиращата цифрова парична мрежа.“

Анализатор: Тесла ще „удвои“ акциите на BTC

Сайлър продължава да влиза в новините с текущите покупки на Биткойн от MicroStrategy, като последната от тях включва набиране на 900 милиона долара само за добавяне към съществуващите му притежания.

Докато скептиците твърдят, че малко други ще последват стъпките на компанията, друг гост на CNBC във вторник прогнозира, че Тесла, която сама е закупила 1,5 млрд. долара в BTC, ще се удвои при експозицията си.

„Мисля, че това не е просто прищявка. Мисля, че Тесла ще продължи да удвоява инвестициите си в Биткойн и ще го видите и от гледна точка на транзакциите“, каза Дан Айвс, управляващ директор и старши анализатор на акции в Wedbush Ценни книжа.

Източник

Leave a Reply