Началникът на OCC намеква за предприемане на „добри“ действия спрямо криптовалутите до края на мандата на Тръмп

Действащият валутен ревизор Брайън Брукс прогнозира, че набор от криптовалутни банкирания и рафинирания ще се появят от администрацията на Тръмп през последните дни на управлението му.

Главният национален банков регулатор заяви в петък в CNBC’s Squawk Box:

„Не мисля, че имаме нужда от 50 регламента, но това, от което се нуждаем, е яснота относно това, което е позволено“, каза той. Брукс цитира банките, които се включват „директно в блокчейн като разплащателни мрежи“ като едно място, където „отговорът трябва да бъде да“.

Европейската централна банка обмисля да отпечата още 750 милиарда долара

Изглежда, че Брукс намеква, че яснотата на крипто банкирането, идваща „през следващите шест до осем седмици“, ще има положително въздействие върху цената на Биткойн (BTC, -1,68%).

„Може да е било балон преди две години, но с повечето яснота, която институциите виждат, че това е истинско нещо, ще го възприемат в мащаб, и те вече са започнали да правят“, каза Брукс. Той каза, че регулаторната яснота „в момента е това, която движи цените“.

Брукс отказа да отговори директно на въпросите на водещите на предаването относно слуховете за самостоятелно регулиране на портфейла, за които се предполага, че се изготвят от Министерството на финансите. Миналата седмица бившият шеф на Брукс, изпълнителният директор на Койнбейз, Брайън Армстронг, публично предположи в Twitter, че министърът на финансите Стив Мнучин е готов да задуши крипто иновациите с последен регулаторен натиск.

Биткойн на Уолстрийт: S&P Dow Jones пуска крипто индекси през 2021 година

„Ние сме много фокусирани върху това да го направим правилно, ние сме много фокусирани върху това да не го убием и също толкова важно е да развием мрежите зад Биткойн и други криптовалути, тъй като предотвратяваме прането на пари и финансирането на тероризма. Така че повярвайте ми, тук има баланс и той ще работи за всички “, каза той.

Източник

Leave a Reply