Кога да купим Биткойн? През август, според историческите данни

Биткоин може да е в 2-месечно затишие според историческите данни за месечното му представяне 2010 г. насам. Но кога да купим Биткойн?

Август е исторически най-лошият месец за цената на Биткойн

В туит на “Cane Island Crypto” в сряда (19 юни 2019 г.) анализаторът на Биткойн разкри тенденция, която показва период на охлаждане за биковете между август и септември. Това заключение идва от проучването на средната месечна възвръщаемост на BTC от 2010 г. насам.

Четете още: По-голям от Русия – Биткойн вече е осмата по големина валута в света!

Според данните през август е най-лошото представяне на биткойна между 2010 и 2018 година. След като месецът е след по-малко от осем седмици, тенденцията може да се повтори, причинявайки временно затишие в бичия напредък на BTC.

Преди това BTC може да продължи да достига още по-високи нива през 2019 г. Въз основа на доказателствата през април, юни и юли се наблюдаваха положителни движения на агрегираните цени от 2010 г. насам.

По този начин, ако тенденцията се задържи, биткойнът би могъл да продължи горещата си серия през 2019 година. Юли обаче притежават най-ниската положителна агрегирана медиана на биткойн възвръщаемост за разглеждания период.

Биткойн винаги е страдал от сезонни летни спадове, които обикновено продължават от 6 юни до 8 октомври. Според Seasonax – платформа за анализ на търговията – годишният спад на BTC през последните седем години е над 13%.

Тази историческа тенденция може да се отрази добре на очакванията за леко проследяване на цените на BTC, възприето през последните седмици от хора като Трейс Майер и Туур Деместър. И двамата коментатори смятат, че BTC претърпява спад на цените до някъде в средата на $ 6000 до средата на $ 7000.

Контрапрогнозата

Докато историята предсказва летен упадък на BTC, техническите показатели сякаш рисуват различна картина. В туит, публикуван от Filbfilb, старши анализатор в Bitcoinist, Биткойн ще види третия си месечен бичи MACD кросоувър на всички времена.

Последният бичи кръст на MACD се случи в края на 2016 г., който достигна кулминацията си в края на 2017 г., когато BTC достигна почти $ 20,000. Така че дори ако между август и септември настъпи леко затишие, BTC изглежда като цяло готов да влезе в дългосрочна фаза на параболичен напредък.

Четете още: Анализаторът, който предвиди спада и текущата цена на Биткойн, предсказва $16 000 през октомври

Предстоящият бичи кръст на MACD е последният показател, който сочи към дългосрочна тенденция на бика за най-високо класифицираната криптовалута. Оптимистично е, че биковете на BTC правят смели ценови прогнози в края на годината.

Както вече беше съобщено от Bitcoinist, Том Лий от Fundstrat очаква Биткойн да достигне $ 40,000 през следващите месеци. Прогнозата на Лий, обаче, зависи от преместването над $ 10 000, което би довело до връщане на FOMO сред инвеститорите на дребно.

Източник

Leave a Reply